adscode

Doğuş Üniversitesi Öğrencileri 'Kusurluluk' Temalı İKSV 1nci Tasarım Bienali'ne Katıldı

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İKSV 1′nci Tasarım Bienali Akademi Programı’na “Kusurluluk” projeleri ile Katıldı.

Doğuş Üniversitesi Öğrencileri 'Kusurluluk' Temalı İKSV 1nci Tasarım Bienali'ne Katıldı
Etkinlikler
IKSV’nin düzenlemiş olduğu   “Kusurluluk”,  “Imperfection” konulu  “İstanbul Tasarım Bienali’nin Akademi Programına”,   Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi de  gerçekleştirmiş olduğu  atölye çalışmaları sonucunda üretilen tasarımları ile katılmaktadır. 15 Ekim 2012’de Doğuş Üniversitesi H Blok Fuaye Alanında açılışı yapılan   sergide Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının   yapıtları sergilendi.















İKSV 1. Tasarım Bienali Akademi Programı kapsamında, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği proje sergisinin içeriği, Grafik Bölümü’nün 23 – 24 Mayıs 2012 tarihlerinde Yrd. Doç. Abdullah Taşcı başkanlığında “Yap-Boz Fontunu Tasarla”, Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan başkanlığında “Çiz-Karala Fontunu Tasarla”, Öğr. Gör. Duygu Beykal başkanlığında “Kes-Katla Fontunu Tasarla”  atölye çalışmaları sonucunda oluşturulan “Kusurluluk” temalı font tasarımları oluşturmaktadır. Bu proje kapsamında font tasarımı açısından okunabilirliğin ikinci plana alınarak, yeni estetik arayışlar içerisinde deneysel çalışmalar,   grafik bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin  tasarımlarından  oluşmaktadır. Tasarımların bir çoğu kullanılabilecek şekilde font haline getirilmiştir.


















Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri, Proje Koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. Dilek Hocaoğlu, Yrd. Doç. Eser Tezeren ve Arş. Gör. Saliha Dönmez ile birlikte “Kimin için kusurlu? Niçin kusurlu? Kusursuzluk bir gereksinim mi?  Kusurluluk ve toplum arasındaki ilişki nedir?” sorularına cevap bulmak için bir beyin fırtınası  sonucunda ortaya çıkan farklı bakış açılarını   “Retorik” alt başlığında  belirlemişlerdir.
Bu çalışmada “Kusurluluk” imgesi retorik bakış açısı ile irdelenmiş ve bu sorular bir fabrikadan temin edilen kusurlu gözlük camları ile değişik fantastik yorumlarla yeniden ele alınmış  ve bu camlardan ilginç ürün tasarımları  yaratılmıştır.Tasarım sürecinin de belgelendiği çalışmanın çıktıları fotoğraf ve maket olarak Tasarım Bienali’nde sergilenmektedir.
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)