adscode

Dünyanın Saygın Hukuk Yarışmasının Türkiye Elemeleri Koç Üniversitesi'nde

Uluslararası Hukuk Öğrencileri Birliği (ILSA) tarafından düzenlenen Philip C. Jessup Uluslararası Hukuk Yarışması’nın Türkiye ulusal elemeleri, 18 – 19 Şubat 2012 tarihlerinde 10.00 – 17.00 saatleri arasında…

Dünyanın Saygın Hukuk Yarışmasının Türkiye Elemeleri Koç Üniversitesi'nde
Etkinlikler

Uluslararası hukuk camiasının en saygın yarışması olan ve Uluslararası Hukuk Öğrencileri Birliği (International Law Students Association -ILSA-) tarafından düzenlenen 2012 Philip C. Jessup 53. Uluslararası Kurgusal Dava Yarışması’nın ulusal seçmelerine bu yıl Koç Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

 

Dünyanın en köklü ve en geniş katılımlı kurgusal dava yarışması unvanını taşıyan ve her yıl 80’den fazla ülkeden yaklaşık 500 üniversitenin katıldığı Philip C. Jessup Uluslararası Hukuk Kurgusal Dava Yarışması’nın Türkiye elemeleri, 18–19 Şubat 2012 tarihlerinde, saat 10:00 ile 17:00 arasında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde yapılacak.

 

Bu seneki yarışmada; tarihi mirasın korunması, darbe sonrası yönetim değişikliği ve demokratik yönetime geçiş için kuvvet kullanımının meşruluğu ile devletlerin uluslararası sorumluluğu gibi son derece önemli hukuki konular ele alınacak.

 

Yarışmacı olarak katılan Bahçeşehir, Galatasaray, İstanbul ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri arasında gerçekleşecek olan yarışmayı kazanan takım, 25 – 31 Mart 2012 tarihleri arasında Washington DC’de düzenlenecek olan uluslararası finallerde Türkiye’yi temsil edecek.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)