adscode

Egemen Bağış'a Yumurta Atan Öğrenciler Adliyede

İZMİR’de, Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen EgeArt Sanat Günleri kapsamında heykel açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a yumurta attıkları için gözaltına alınan…

Egemen Bağış'a Yumurta Atan Öğrenciler Adliyede
Haberler

Çeşitli etkinliklere katılıp ziyaretlerde bulunmak için İzmir’e gelen Bakan Egemen Bağış, Ege Üniversitesi kampüsünde, EgeArt Sanat Günleri’nde Danimarkalı sanatçı Nina Hole’ün seramik çamurundan yaptığı Yanan Heykel’in açılış törenine katıldı. Tören sırasında Ege Üniversitesi İletişim Fükakültesi 1’inci sınıf öğrencisi ve Öğrenci Kollektifleri üyesi Esin Çalışkan ve Ayberk Demirhan, kendisinden önceki konuşmacıyı dinleyen Bağış’a, ’AKP üniversiteden defol’ diye bağırdıktan sonra yumurta attı. Korumaları şemsiyeleri açsa da yumurta Bakan Bağış’ın sağ yanağına, gözünün alt tarafına isabet etti. Korumalar Bakan’ın etrafına etten duvar örerek görüntü alınmasına izin vermezken, kürsüye çıkan Bakan Bağış’ın sağ yağında küçük bir noktanın kan topladığı ve hafif şiştiği, paltosunda da yumurta lekeleri olduğu görüldü.

1 KİŞİ SERBEST

Eylemin ardından polisler eylemci öğrenciler Esin Çalışkan ve Ayberk Demirhan’ı gözaltına aldı. Bornova Merkez Karakolu’nda, sabaha kadar tutulan öğrencilerin ifadeleri alındı. Bu sırada salonda bulunan ve Bağış’ı korumakla görevli olan Koruma Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler de karakolda ifade verdi.

Üniversite öğrencileri Esin Çalışkan ve Ayberk Demirhan, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Ayberk Demirhan, savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılırken, yumurtayı attığı iddia edilen Esin Çalışkan  ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

DHA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)