adscode

Eğitimde Yeni Açılım: Hayat Boyu Öğrenme!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in katılımı ile bugün İstanbul’da çok önemli bir konferans gerçekleşiyor.

Eğitimde Yeni Açılım: Hayat Boyu Öğrenme!
AG Blog


Üç gün sürecek konferansın açılışında AB Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombatı da bir konuşma yapacak. Peki, yerli ve yabancı uzmanların katılımı ile gerçekleşecek bu konferansta neler konuşulacak?..
Yaşam ya da hayat boyu eğitim kavramı, gelişmiş ülkelerde çok uzun yıllardır gündemde, daha da önemlisi hayata geçmiş durumda. Örneğin ABD eğitim bütçesinin yarıdan fazlası, yetişkinlerin eğitimi için harcanıyor.
Hayat boyu eğitim, elbette, Türkiye için yeni bir kavram değil. Farklı kurumlarda çok uzun yıllardır gerçekleşiyor. Ama hem yaygın değil hem de günümüz koşullarının çok uzağında...
İşte bugün başlayacak bu konferansta biraz da bu konular tartışılacak, yani Avrupa ve Türkiye’deki uygulamaları masaya yatırılacak. Farklılıklar ve yapılacaklar konuşulacak.
Hayat boyu öğrenme sistemleri, hayat boyu öğrenmeyi destekleyen yenilikçi öğrenme metotları, bilgi ekonomilerinde hayat boyu öğrenme, önceki öğrenmelerin tanınması yaklaşımı, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ve istihdam konuları dünyadan, AB ülkelerinden ve Türkiye’den örneklerle detaylı olarak ele alınacak.

Abbas Güçlü Milliyet Diyalog Köşesindeki Yazının Devamı İçin Tıklayın





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)