adscode

Bakan Dinçer’den çok çarpıcı açıklamalar!

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmen atamalarından SBS’ye, dershanelerden öğretmenlere yönelik şiddete, Kürtçe eğitimden KPSS’ye kadar merak edilen tüm sorulara cevap verdi.

Bakan Dinçer’den çok çarpıcı açıklamalar!
AG Blog

Bazı konularda umut dağıttı, bazı konularda ise katı tutumunu sürdürmeye devam etti. Dinçer, önceki basın sohbetleriyle kıyaslandığında konulara daha hakimdi. Ama üzerindeki baskılar nedeniyle, çok da rahat değildi. Örneğin sınavlar nasıl kalkacak, dershaneler nasıl kapanacak, tek atama dönemi 4+4+4’e nasıl oturacak?.. Sık sık uykusunun kaçtığı kesin. Bakan Dinçer’in sabah kahvaltısında gazetecilerin sorularına verdiği cevaplardan bazı satır başları şöyle:
* SBS kaldırılıyor mu?Önümüzdeki öğretim yılında yine SBS uygulanacak. Ama bir sonraki yıl SBS kaldırılacak.Bu yıl tüm ilköğretim mezunları ortak sınava girecek ve ortak tercih listesi hazırlayacak. Yerleştirme de yine ortak yapılacak.
* Öğretmen atamaları?Tek atama dönemi ısrarla korunacak. Yeni atama, emeklilik ve eş durumu tayinleri gibi öğretmen hareketleri haziran ve ağustos ayları içerisinde gerçekleşecek. Öğrenim yılı ortasında hiçbir şekilde tayin yapılmayacak.
* KPSS’nin içeriği değişiyor mu?Öğretmenlere yönelik sınavda branş soruları da gelecek. Önümüzdeki ilk sınavda, 15 branşta mesleki sorular da sorulacak.
* Üniversiteye giriş sistemi değişiyor mu?YÖK ve ÖSYM bu konuda çalışıyor. Yıl içerisinde de sınavlar olacak. Lisede okutulan tüm derslerden sorular sorulacak.

Abbas Güçlü'nün Milliyet Diyalog Köşesindeki Yazının Tamamını Okumak İçin Tıklayın






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)