adscode

Eğitime Kar Engeli Olan İller

Türkiye'yi esir alan kar yağışı bazı il ve ilçelerde okulların tatil olmasına yol açtı. İşte tatil olan il ve ilçeler...

Eğitime Kar Engeli Olan İller
Özel Eğitim

KONYA 
Kar yağışı nedeniyle Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

KÜTAHYA 
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Kaymakam Mustafa Koç, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, yoğun kar yağışı ve tipiyle ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğünü bildirdi.

Koç, toplantıda alınan karar doğrultusunda ilçe merkezi, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi ve yaygın eğitim kurumlarında yarın eğitime ara verileceğini kaydetti.

ÇANAKKALE 
Çanakkale'nin Çan ilçesinde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için bugün okullar tatil edildi.

Kaymakam Hasan Gözen, Çan Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda ilçe merkezi ile köylerindeki ilk ve ortaöğretim okullarında taşımalı öğrenim gören öğrenciler için okulların bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Gözen, ilçe merkezi ile ilk ve orta dereceli okul bulunan köylerde ise eğitime devam edilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Çanakkale'de, il merkezi ve merkeze bağlı köyler ile Biga ve Gökçeada ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları sebebiyle öğrencilerin okullarına gidip gelmede yaşadıkları sıkıntılar göz önüne alınarak, il merkezi ve merkeze bağlı köyler ile Biga ve Gökçeada ilçeleriyle köylerindeki ilk ve orta dereceli okulların, yarın tatil edildiği kaydedildi.

SİVAS
Sivas, Tokat ve Malatya'nın bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı bugün merkez, merkeze bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiği hatırlatıldı. Hava koşullarının yeniden değerlendirilmesi sonucu yarından itibaren merkezde eğitim-öğretime devam edilmesinin, merkeze bağlı belde ve köylerde ise 1 gün daha eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.

Bu arada Yıldızeli ilçesinde 1 gün, Hafik'te 2 gün eğitime ara verildiği, Şarkışla, Koyulhisar ve Suşehri ilçesinde ise 1 gün taşımalı eğitim yapılamayacağı bildirildi.

*****


TOKAT
Tokat'ın Turhal ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, ilçede dün akşamdan itibaren kar yağışının etkili olduğu belirtilerek Kaymakam Mehmet Ünlü başkanlığında toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulunun, Turhal merkez ve köy ilköğretim okulları ile orta dereceli okulların yarından itibaren 2 gün tatil edilmesini kararlaştırdığı kaydedildi.

MALATYA
Malatya'nın bazı ilçelerinde yarın da eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yeşilyurt, Doğanyol, Arguvan, Pütürge ilçelerinde yarın, Arapgir ilçesinde perşembe ve cuma günü okulların tatil edildiğini bildirdi.

Meteoroloji Elazığ Bölge Müdürlüğünden aldıkları bilgiye göre, Malatya'da ciddi bir kar yağışı beklenmediğini anlatan Bulut, ''İl merkezinde de eğitime 2 gün ara vermiştik. Şu anda ciddi bir kar yağışı görülmediği için cuma günü eğitime başlayacağız. Belediyemiz kent merkezindeki karları temizledi'' dedi.

Bulut, İl Özel İdaresinin de köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğünü, eğitimin daha fazla aksamasını istemediklerini kaydetti.

MUŞ 
Muş'ta yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok yerleşim biriminde yolların kapandığı, öğrencilerin ve öğretmenlerin okullara erişiminde büyük zorluklar yaşadığı bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildiği belirtildi.

BİTLİS 
Kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde, eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle, merkez ve merkeze bağlı köy okullarında, ilköğretim ve liselerde, eğitime 2 gün daha ara verdiklerini duyurdu.

Açıklamada, ''yatılı ilköğretim bölge okulları ile pansiyonlu ortaöğretim okullarında eğitim öğretimin devam etmesinin uygun görüldüğü''kaydedildi.

Bitlis'in Mutki ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 3 gün ara verildi.

Mutki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 3 gün ara verildiğini bildirdi. Bu arada, çığ düşmesi sonucu kapanan Bitlis-Mutki karayolu, yapılan çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı.

*****


ADIYAMAN-HAKKARİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle Adıyaman, Hakkari ve Muş'un bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Adıyaman'ın Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, kar yağışı nedeniyle oluşacak aksaklıkları göz önünde bulundurarak ilçe genelinde eğitime 2 gün ara verdiklerini bildirdi.

Sincik ilçesi ve köylerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede 20 köy ile 40 mezranın yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

Gerger ilçesi ile köylerinde de eğitime 3 gün ara verildiği, kapalı 15 köy yolunun açılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Gölbaşı ilçesi ve köylerinde eğitime 3 gün ara verildiği öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, okulların 13 Şubat Pazartesi günü açılacağını ifade etti.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle taşıma merkezli İzci ve Yeşiltepe ilköğretim okulları ile yolları kardan dolayı kapalı olan Mutlu, Karagöl, Fatih ve Taşdamlar ilköğretim okullarında 3 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede 16 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, ilçe merkezi ve Pınarbaşı beldesinde eğitime devam edildiğini belirtti.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, yoğun kar yağışı nedeniyle Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

AĞRI
Ağrı'da, köy ve beldelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ile taşımalı eğitim verilen ilköğretim okullarının beklenen kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerin dışında kalan yerleşim birimlerinde bulunan YİBO'lar ile taşımalı eğitim veren ilköğretim okullarının yarından itibaren üç gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ortaöğretim kurumlarında yapılan not yükseltme sınavlarına katılamayan öğrencilerin, okul yönetimleri tarafından belirlenecek tarihlerde yeniden söz konusu sınavlara girebilecekleri de kaydedildi.

Sabah


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)