adscode

Ek Öğretmen Atama Başvuruları Bugün Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 40 bin öğretmen atamasından boş kalan 3 bin 227 kontenjan için ek atama başvurularının 16-20 Eylül tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Atanan öğretmenler 24 Eylül tarihinde…

Ek Öğretmen Atama Başvuruları Bugün Başladı
Özel Eğitim

 

 


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, “16-20 Eylül 2013 tarihleri arasında boş kalan 3 bin 227 kontenjana 16 alanda ‘ilk atama’ kapsamında yeniden başvuru alınarak 23 Eylül 2013 tarihinde ek öğretmen ataması yapılacaktır” ifadesi yer aldı.

87 branştan 40 bin öğretmen alımı için başvurular Ağustos ayında alınmaya başlandı.

 

Bu kapsamda 9 Eylül’de gerçekleştirilen kura sonucu 36 bin 837 öğretmenin ataması yapılmıştı. Açık kalan kontenjanlar için de önceki gün Bakanlığın İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü duyuru yayımladı.

 


TABAN PUAN 50’YE İNDİ

9 Eylül tarihinde gerçekleşen ilk atamalar için öğretmen adaylarına 60 KPSS puanı şartı getirilmişti. Ek atamalarda ise istenen KPSS puanı 50’ye düşürüldü.

 


ÜÇTE İKİSİ DİN ÖĞRETMENİ

Ek atama için 3 bin 227 boş konu kontenjan ilan edildi. Bu kontenjanların 2 bin 65’i Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 810’u İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, 237’si ise Rehber öğretmenlere ayrıldı.
Ek atamalara başvurular yarın başlıyor. Öğretmen adayları Bakanlığın mebbis.meb.gov.tr ya da ikgm.meb.gov.tr adreslerinden yarından itibaren başvuru yapabilecek. Atamalar 23 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek ve ataması yapılan öğretmenler 24 Eylül tarihinde göreve başlayacak.


Öğretmen adayları Bakanlığın www.meb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilecek. Atanan öğretmenler 24 Eylül’de tarihinde ders başı yapacak.

 


 

 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)