adscode

Ekonomi Bilimine Olan Önyargılarını Oyunla Aştılar!

Geleceğin Ekonomistleri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Oyun Teorisi ile Ekonomi Bilimini Öğreniyor”

Ekonomi Bilimine Olan Önyargılarını Oyunla Aştılar!
Etkinlikler

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri, ekonomi bilimini eğlenceli kılmak ve düşünüldüğü kadar zor olmadığını göstermek amacıyla 14 Ocak Cumartesi günü Okyanus Koleji’nde okuyan 24 lise öğrencisi ile ekonomi bilimi üzerine oyunlar oynadı.

 “Ekonomi bilimi” denilince akla ilk gelen “piyasalar”, “para”, “üretim”, “tüketim” ve “ticaret” sözcükleri geçen tanımlar oluyor. Oysa ki, ekonomi biliminin çalışma alanı çoğu insanın sandığından çok daha geniş: Ekonomi Bilimi insanların örgütlenmiş, bireysel ya da grup halinde davranışlarının ekonomik yönlerini anlamayı amaçlıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri, ekonomi biliminin zor ve karışık olmadığını öğrencilere göstermek amacıyla Okyanus Kolejinde okuyan 24 lise öğrencisi ile ekonomi bilimi üzerine oyunlar oynadı. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü ve İstanbul Bilgi Ekonomi Laboratuvarı’nın öğrenciler için hazırladığı programda, ekonomi biliminin temel sorularını tanımlayan, pek çok farklı biçimde ve çerçevede her gün karşımıza çıkan durumların küçük boyutlara indirgenmiş, sadeleştirilmiş halleri yer aldı. 

Oyunların bir bölümü, İstanbul Bilgi Ekonomi Laboratuvarı’nda bilgisayarlar aracılığı ile bazıları da kalem-kâğıt kullanarak yapıldı. Oyunların çoğunda öğrenciler kiminle eşleştiklerini bilmeden kimi zaman bir başka öğrenci ile kimi zamanda Ekonomi Bölümü öğretim üyeleri ile oynadılar. 

Oyun sonunda öğrenciler Ekonomi Bölümü’ndeki öğretim üyeleri ile birlikte oynadıkları oyunların değerlendirmesini yaptılar ve bunların ekonomi biliminin ilgilendiği hangi temel konuların altını çizdiğini, her gün karşı karşıya kaldığımız hangi durumları temsil ettiğini tartıştılar.

Oyunlar, 3 Mart ve 14 Nisan tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde devam edecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)