adscode

Özyeğin Üniversitesi ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Bir Hayali Gerçekleştiriyor

Özyeğin Üniversitesi’nden gönüllü öğrencilerin Bitlis’in Kavar Havzası’ndaki köylere yaptığı ziyaretle başlayan bir serüven, bir grup Tatvan’lı çocuğun hayalini gerçeğe dönüştürüyor ve onların yaşamlarına…

Özyeğin Üniversitesi ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Bir Hayali Gerçekleştiriyor
Etkinlikler

Kavar Havzası’ndaki köylerde yaşayan çocuk ve gençlerle kurulan koronun, Kardeş Türküler’le birlikte 26 Ocak Perşembe günü barış şarkıları söyleyeceği ve hep bir ağızdan “Çocuk Haklı” diyeceği etkinlik, öncelikle “Köprü” adlı sergiyle başlayacak. Proje koordinatörlüğü IAP - Istanbul Art Platform ve Fotopya işbirliği ile gerçekleştirilen sergi, Kavarlı ve Chicagolu çocuklar arasında başlatılan “Köprü: Mektup Arkadaşlığı” projesi kapsamında çocukların birbirlerine göndermek üzere çektikleri fotoğraflar ve yazdıkları mektuplardan oluşuyor. Sergi ile başlayacak olan gece, “Kardeş Türküler-Tatvanlı Çocuklar Elele” konseri ile devam edecek.

Etkinlik,başta Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Özyeğin Ailesi fertleri olmak üzere, Türk iş ve cemiyet hayatının üst düzey isimlerinin katılımlarıyla gerçekleşecek.

 
Yer: Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü / Reşat Aytaç Oditoryumu
Tarih: 26 Ocak 2012, Perşembe
Saat: 19.00 - 21.30

Program:
18.00 - 19.00 Basın Buluşması
19.00 - 20.00 “Köprü” Sergisi ve İkram
20.00 - 21.30 “Kardeş Türküler-Tatvanlı Çocuklar Elele” Konseri

Not:
Servis kullanmak isteyen basın mensupları için aşağıdaki saat ve yerlerden araç kaldırılacaktır:

 

17.00 Taksim AKM önü

17.30 Özyeğin Üniversitesi Altunizade Kampüsü önü


Kavar Kırsal Kalkınma Projesi ve çocuklar hakkında:
Konser ve sergi, Hüsnü Özyeğin Vakfı’nın 2009 yılında başlattığı “Kavar Kırsal Kalkınma Projesi” çerçevesinde, Kavarlı çocukları güçlendirip yaşamlarındaki fırsat ve seçenekleri artırmaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında gerçekleştirilmektedir. Özyeğin Üniversitesi’nden Bitlis’in Kavar havzasına gönüllü olarak giden iki öğrenciyle 1 ay boyunca koro çalışması yapan 15 yetenekli çocuk, yaşadıkları bölgeden ilk defa çıkarak İstanbul’a geldi ve bu konuda gönüllü destek veren Kardeş Türküler’le grubun son albümü “Çocuk Haklı”daki parçaları çalıştı. Bu parçaların seslendirileceği konser öncesinde gezilebilecek “Köprü” sergisi (*) ise, ilk olarak 2010 yılında Kavarlı ve Chicagolu çocuklar arasında başlatılan “Köprü: Mektup Arkadaşlığı” projesi süresince Tokaçlı Köyü’ndeki çocuklar ile ABD’nin Chicago şehrinin düşük gelirli mahallesi Uptown’daki çocuklar arasında yaşanan kültürlerarası arkadaşlıkları yansıtıyor.

 

 

 

(*) Köprü sergisinin proje koordinatörlüğü IAP-Istanbul Art Platform ve Fotopya işbirliği ile gerçekleştirilmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)