adscode

Eurovizyon’a Katılmıyorsak BM’den de Çıkalım!

Sanatta 43. yılını kutlayan Erol Evgin, önceki gece Genç Bakış’ın konuğu oldu. Evgin, TRT’nin Eurovizyon’a katılmama kararını eleştirerek madem öyle Birleşmiş Milletler’den de çekilelim görüşünü dile…

Eurovizyon’a Katılmıyorsak BM’den de Çıkalım!
AG Blog



Edirne’de Trakya Üniversitesi’nde gerçekleşen programdan  satır başları:

Yüzümü sodayla yıkıyorum-  Her sabah yüzümü sodayla yıkıyorum iyi geliyor, hem uyandırıyor da.-  43 yıldır kariyerimde aklım ve duygularımla yol aldım. Daha çok duygularımı kullandım. Çünkü önünüze dosya olarak gelen bütün projeler karlıdır. Ama duygularınızı kattığınız zaman o işin iyi olmayacağını hissedersiniz. İnsan diyeti de böyle bir şey. Bakıyorum ki ben o insanla yol alamayacağım, kusura bakma sana vakit ayıramayacağız özür dileriz deyip ayrılıyoruz. İnsan diyeti bu. Yoksa eşle dostla insan diyeti olmaz.-  Bugün olsa Erol Evgin olacağımı hiç zannetmiyorum. Bugün için daha zor. 1969’da ilk plağım çıktığında ben saçı sakalı düzgün, efendi bir üniversite öğrencisiydim. Anneler çocuklarına beni örnek gösterirlerdi. Ama şimdi her şey çok değişti. 70’li yılların ruhuyla 2000’li yılların ruhu çok farklı. Eskiden yaza damgasını vuran şarkı diye bir tanım yoktu. Şarkılar yıllarca söylenirdi. Dönemlerin ruhunu, şarkılar türküler yansıtıyor. Şarkılar aynadır.
Oğluma göre demodeyim-  Oğlum Murat Evgin’le son albümümüzü yaptık, kliplerimi çekiyor, birçok iş yapıyor bana. İki neslin bir arada çalışması kolay değil. Bizi demode buluyor. Giyimimi fazla süslü ve rüküş buluyor. Ama oğluyla çalışmak insanın ömrünü uzatıyor.-  Mimarlık eğitimimi rahmetli babam şart koşmuştu. Kolunda bir altın bilezik olsun diye. İyi ki de öyle yapmış. 80’li yılların ortasında çok arabesk bir ortam vardı ve ben artık istediğim gibi çalışamaz olmuştum. O zaman eşimle birlikte bir mimari büro açtım ve 20 yıl mimarlık yaptım.-  Hayatta en önemli şeylerden biri neşe. Neşeyi hiç unutmayın. Çünkü insan zamanla her şeyi edinebiliyor ama bir bakıyorsunuz neşe gitmiş. Ölçü ve denge de çok önemli. Ben hep  ölçülü ve dengeli olmaya gayret ettim.-  Çağan Irmak’ı çok beğeniyorum. Şimdi film yapsam onunla çalışmak isterdim.-  Sanatımızı ülkemizin sınırları dışına çok fazla taşıyamadık. Bizim neslin böyle bir sıkıntısı vardı. Yurtdışına kolay çıkamaz, enstrümanlarımızı kolay kolay alamazdık. Ama Türkiye’de her branşta çok yetenekli sanatçılar var. Dünya ile entegre olsaydık, sanatımızı dünyaya taşıyabilirdik. Hala da biraz kapalıyız. O benim içimde bir sıkıntı.-  Sezen’e soruyorum ‘nasıl yapıyorsun bu kadar güzel şarkıları’ diye. Bana ‘Senin anlaman çok zor Erolcuğum çünkü 40 senedir aynı kadınlasın’ diyor.-  Demokratikleşme yolunda Türkiye ilerliyor ama demokratikleşmek kolay bir iş değil. Ortalama 8 yıl eğitim, 10 bin dolar da gayrisafi milli hasıla ister.
yazının devamını okumak için tıklayıın





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)