adscode

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Uluslararası Alanda Yeni Bir Başarıya Daha İmza Attı

Eyüboğlu Ataşehir İlköğretim Okulu, dünyanın en saygın eğitim kuruluşlarından biri olan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (IBO) İlköğretim Programı IB PYP’yi uygulamak üzere yetkilendirildi.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Uluslararası Alanda Yeni Bir Başarıya Daha İmza Attı
Özel Eğitim

 2010 yılında elde ettiği akreditasyon başarısıyla 10 okulunda da dünya standartlarında eğitim verdiği onaylanan Eyüboğlu Eğitim Kurumları, uluslararası alanda yeni bir başarıya daha imza attı. Eyüboğlu Ataşehir İlköğretim Okulu, dünyanın en saygın eğitim kuruluşlarından biri olan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (IBO) İlköğretim Programı IB PYP’yi uygulamak için otorize edildi.
     
 28 - 29 Mart 2012 tarihlerinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO) yetkilileri Eryn Wiseman ve Darren Arbour, Eyüboğlu Ataşehir İlköğretim Okulunu ziyaret ederek okulun felsefesi, kaynakları, müfredatı, planlama-öğretim ve öğretme şekli ile birlikte değerlendirme politikalarını inceledi. Wiseman ve Arbour bu ziyaretlerinde; idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerle de yoğun toplantılar gerçekleştirdi. 2 gün süren denetimler sonucunda, okulun yapmış olduğu çalışmaların uluslararası standartları taşıdığı, belirtilen müfredatlar çerçevesinde öğretme ve öğrenme planlamasının son derece başarılı biçimde gerçekleştiği, okulun vizyon ve misyonunun IBO’nun misyonu ile örtüştüğü ve okulun IBO programının tüm değerlerini karşıladığı belirlendi.

 Anaokulu ve hazırlık sınıfından başlayarak 5. sınıfın sonuna kadar uygulanan IB PYP programı öğrenciye; sorgulamayı, düşünmeyi, iletişim kurmayı, risk almayı, bilgili ve ilkeli olmayı, duyarlılığı, açık fikirliliği, dengeli olmayı ve öğrenmelerini tekrar gözden geçirerek değerlendirebilmeyi kazandırıyor. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO) yetkilileri Eryn Wiseman ve Darren Arbour ziyaretlerinin sonunda; PYP’nin tüm özelliklerini etkili şekilde uyguladıkları için yönetici, idareci, öğretmen ve çalışanlara teşekkür ettiler.

 Eyüboğlu Eğitim Kurumları 1996 yılında IB DP (Diploma Program) otorizasyonunu, 2002 yılında İlköğretim İkinci Kademe Programı IB MYP (Middle Years Program) otorizasyonunu almış, 2005 yılında da İlköğretim Birinci Kademe Programı IB PYP’yi uygulamak için yetkilendirilerek, IB programlarının üçünü birden tüm seviyelerde uygulamak üzere yetkilendirilen ilk ve tek Türk eğitim kurumu olmuştu.

 Eyüboğlu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cenk Eyüboğlu, Avrupa Birliği’ne girme sürecindeki Türkiye’nin eğitimde sahip olduğu yüksek uluslararası standartları temsil eden bu önemli başarının ülkemiz eğitimi adına gurur verici olduğunu belirtti.
                            


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)