adscode

Felsefe Gurubu Öğretmenlerine Öncelik Tanınacak mı?

Rehber öğretmenliği tercihlerinde felsefe gurubu öğretmenlerinin talebi;

Felsefe Gurubu Öğretmenlerine Öncelik Tanınacak mı?
Özel Eğitim

"4+4+4 sistemine yapılan eleştirilerin odak noktasındaki problem öğrencilerin erken yaşlarda meslek seçiminde bulunmasından doğacak sıkıntılar üzerinedir. Fakat bu meslek seçimi salt öğrenci odaklı değildir. Okullardaki rehberlik servisleri bu noktada öğrencinin kılavuz alabileceği en önemli mercidir. Fakat milli eğitim bakanlığı verilerine göre en çok açık olan branş rehber öğretmenliği bölümüdür. Bu da yapılan eleştirilerin dayanak noktasını haklı kılmaktadır.

Bu eleştiriyi rehber öğretmenliği normlarını ivedilikle doldurarak eleştirilerin önüne geçmiş olunacaktır. Türkiye Cumhuriyeti okullarında bütün öğrencilerimizin rehberlik hizmetlerine ulaşımını sağlamak için 2012 atama dönemlerinde felsefe grubu öğretmenliğine 3. öncelik hakkı tanınmalı.

Çünkü, pdr bölümü mezun sayısı ile atama dönemlerinde tercihte bulunan kişi sayısı tezatlık oluşturmaktadır bu yüzden birçok okulun norm kadrosu açılmasına rağmen atama kontenjanları boş kalmaktadır. Felsefe grubu öğretmenlerine verilebilecek 3.öncelik hakkıyla beraber bütün öğrencilerimizin rehberlik servislerinden faydalanması sağlanacaktır.

Saygıdeğer ve milli eğitim bakanı ve meb personel başkanları sizinde bildiğiniz gibi 2012 yılı şubat ayında yapılan öğretmen atamaları bize bir kere daha gösterdiki rehberlik mezunu adaylar doğu ve güneydoğuda ki okulları tercih etmiyorlar.Potansiyel mezun sayısı 1784 kişi olmasına rağmen 883 kontenjanı bile dolduramadılar ve 148 boş kontenjan oluşmuştur. 2011 yılında felsefe ve felsefeye kaynak teşkil eden bölümlere rehber öğretmen alımlarında 3. öncelik tanınmıştı ve bu sayede doğu ve güneydoğudaki açılan kontenanlarda boşluk oluşmamıştır.

Bu 3.öncelik kararının milli eğitim politikaları çerçevesinde ve öğrencilerin rehberlik hizmetlerine ulaşımı esasına dayanarak 2012 yılı içinde de biz felsefe grubu öğretmenliği mezunlarına tanınmasını istiyoruz. Biz felsefe grubu öğretmenleri olarak Türkiye'nin her yerindeki göreve hazırız. kısacası; biz bu rehber öğretmenliği görevini dersanelerde ve milli eğitim bakanlığı kadrolarında yıllardır layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.

Rehber öğretmenliği tercihlerinde felsefe grubu öğretmenliğine 3. öncelik hakkının 2012 yılında da tanınmasını istiyoruz. saygılarımla.."

egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)