adscode

Fırat atakta!

Fırat Üniversitesi, Amerikan Sam Houston Üniversitesi ve Arkansas Devlet Üniversitesi ile (UOLP) 2+2 Çift Diploma Protokolü imzaladı...

Fırat atakta!
Özel Eğitim

 

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan imza törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Sam Houston Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jerry Cook, Arkansas Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Varol, Fırat Üniversitesi’nin peşpeşe dünya’nın birçok ülkesi ile protokoller ve işbirliği anlaşmaları imzaladığını belirterek, bu sayede Fırat Üniversitesi’nin dünya ülkeleri arasında ilk bin içerisine girmeyi başardığını söyledi.

Prof. Dr. Varol, “Bu protokol kapsamında Teknoloji Fakültesi bünyesinde Yazılım Mühendisliği ve Türkiye’de ilk kez açılacak olan ‘Adli Bilişim Mühendisliği’ bölümlerinde çift diplomaya yönelik eğitim yapılacak. Öğrenciler Elazığ’da İngilizce hazırlık eğitimi aldıktan sonra bölümlerinin ilk iki yılını İngilizce olarak Fırat Üniversitesi’nde tamamlayacak. Bilahare, Texas eyaletine giderek Sam Houston State Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdürecekler. Bunun sonucunda da hem Fırat, hem de Sam Houston State Üniversitelerinin diplomalarına sahip olacaklar” dedi.

Sam Houston Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Jerry Cook ise, bu imzanın iki üniversite arasında uzun sürecek bir ortaklığın başlangıcı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Jerry Cook, “Sam Houston Üniversitesi, öğrencilerinin daha kaliteli eğitim almasına büyük önem vermesi açısından Fırat Üniversitesi’ne çok benzemektedir. Kaliteli eğitime, mesleklerinde uzman olan, araştırmalar yapan ve sürekli olarak mesleki etkinliklere katılarak uzmanlıklarını sürdüren bir akademik kadroya sahip olarak ulaşmaktayız. Bu protokolün imzalanması, öğrencilerimizin sahip olduğu fırsatları artıracak ve akademisyenlerimize daha fazla öğrenim, araştırma ve fikir paylaşımı sağlayacaktır. Bu ortaklık her iki üniversitemiz için çok iyi olacaktır” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl de, Fırat Üniversitesi olarak eğitim alanında Avrupa’da bulunan birçok üniversite ile ikili anlaşmalar imzaladıklarını belirterek, bugün ise Amerika’da bulunan Amerikan Sam Houston ve Arkansas Üniversiteleri ile UOLP) 2+2 Çift Diploma Protokolü imzalayacaklarını söyledi.

Bu tür anlaşmaların her iki üniversite açısından önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Bingöl, “Bizim amacımız özellikle gelişmiş üniversiteler ile protokoller yapmak ve öğretim elemanlarımızın akademik personelimizin ve yine öğrencilerimizin gelişmesini hızlandırmak ve daha ilerilere üniversitemizi götürmektir” dedi.

 

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Sam Houston Üniversitesi adına Prof. Dr. Jerry Cook ile arkasından Arkansas Devlet Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Coşkun Bayrak ile karşılıklı protokol imzaladı.

İmza töreni sonrası, protokollerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)