adscode

Türkiye Kamu-Sen: Gençler Türkiye’de yaşamak istemiyor!

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge’nin yaptığı ankete göre Türkiye’de yaşayan gençlerin yüzde 56,2’sinin başka bir ülkede yaşamayı tercih ettiği belirlendi. Ankete katılanların yüzde 48,5’i ise “iş için torpil şart”…

Türkiye Kamu-Sen: Gençler Türkiye’de yaşamak istemiyor!
Özel Eğitim

 

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin hazırladığı ankette 18-25 yaş grubundan 2 bin 359 gence gelecek planları ve Türkiye’ye bakışları soruldu. Anketin sonuçlarına göre gençlerin; yüzde 56,8’inin gelecekten umutsuz olduğu ve yüzde 56,2’sinin ise başka bir ülkede yaşamak istediği belirlendi. Ayrıca gençlerin yüzde 46’sı işsizlikten korktuğunu, yüzde 48,5’i ise bir işin kapısını etkili tanıdıkların açtığına inandıklarını ifade etti.

 

ÖSYM’DE YAŞANAN SKANDALLAR GENÇLERİN GELECEĞE KARAMSAR BAKMASINA SEBEP OLDU

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Özellikle son iki yıldır hem üniversite giriş sınavlarında hem de KPSS’de yaşanan YGS rezaleti bu oranı yükseltti. Bir zamanlar ülkenin en güvenilir kurumları arasında gösterilen ÖSYM’de üst üste yaşanan skandallar, gençlerimizin geleceğe kuşkuyla bakmasına neden oldu. Öyle ki geleceklerini belirlemek için bir meslek sahibi olmayı hayal eden gençlerimiz, artık sadece sınav stresiyle baş etmiyorlar; bir de karşılarına engel olarak şifre ve kopya skandalları çıktı” dedi.

İşsizlik sorununun da gençlerin karşısında duran önemli bir problem olduğunu söyleyen Koncuk, “Bütün engelleri aşıp da üniversiteye giren öğrencilerimiz bile mezun olduktan sonra iş kaygısıyla yıllarca ya evlerinde beklemek zorunda kalıyorlar ya da kendi meslekleri dışında ‘ne iş olursa yaparım’ mantığıyla hareket etmek zorunda kalıyorlar. Günümüz şartlarında üniversite mezunu olmanın yanı sıra birçok alanda da kendini yetiştirmek gerekiyor. Bu ekonomik koşullarda gençlerimiz kendini yetiştirmek için yeterli maddi imkanları bulamıyor. Kendini güveni olmayan, kendini yeterince yetiştirememiş bir nesil karşımıza çıkıyor” diye konuştu.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)