adscode

'Fizik öğretmenine yıllardır neden ihtiyaç yok?'

TBMM'nin Fizik Öğretmenliğinde Fizik öğretmenlerinin norm fazlası olduğu kararına fizik öğretmenleri tepkili.

'Fizik öğretmenine yıllardır neden ihtiyaç yok?'
Haberler
"2012 Şubat TBMM araştırmalarında Fizik Öğretmenliğinde Fizik öğretmenlerinin norm fazlası olduğu belirtilmiş. Yıllardır bu bölümlere alımda sıkıntı yaşanmasına rağmen neden fazlalık olarak gösterildiğimiz konusunda hepimizin şüpheleri var. Bu konuda bilgi edinebilmek için birçok yer ile iletişime geçmiş olmamıza rağmen bir dönüş alamadık. Hem alım yapılmayıp hem fazlalık gösterilmesi bir çelişki midir? Bu ülkede neden Fizik öğretmenine yıllardır ihtiyaç yok ? Neden önem verilmiyor? Sistem dini bütün öğrenci yetiştirmek için çalışmalar yaptı ama neden fen bilimlerinde ülkemizi kalkındırabilecek gençler yetiştirmek için bir çalışma yapmıyor?
Talim Terbiyenin Ağustos 2012 araştırmalarında da Fizik derslerinin ders saatlerinin yeterli olmadığı sonucuna ulaşılmasına rağmen lisede sayısal seçen bir öğrencinin fizik dersinin 2 saat olması da dikkat çekicidir. Bu öğrencilere sadece isteğe bağlı ek ders uygulaması da yeni yeni sisteme girmiştir. 2002 Yılından önce 4 ile 6 saat arası zorunlu değişen fizik ders saatleri neden azaltıldı? 
Yeni sistemde fizik derslerinin ders saati ile ilgili bir çalışma var mı ? Uzun vadede baktığımızda fizik alanında müfredat yükü arttığı halde ders saati sadece iki olarak kalmıştır. Konuların yetişmesi ve çocukların bu dersten verim alması için yeterli değildir.
Bu konuda komisyonun hangi çalışması mevcut ?
Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler."

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)