adscode

Gençlerin Birinci Önceliği Deprem

MEF Okulları öğrencileri Türkiye Deprem Vakfının düzenlediği, “Depreme Hazırlıkta En iyi Uygulamalar” çalışmaları kapsamında “Okulumuz Depreme Hazırlanıyor” projesine katılıyor.

Gençlerin Birinci Önceliği Deprem
Etkinlikler

Projenin amacı; bilgi eksikliği, belirsizlikler ve çaresizlik hissi ile beslenen korku dolu yaklaşımları, hazırlıklı olma ve güvende hissetme duygularına dönüştürmekle birlikte, okul yönetimi, öğrenciler ve velilerin çalışmalarda katılımcı olmasını sağlamak, aynı zamanda olumlu çalışmaları kamuoyunda paylaşarak hazırlıkların hızlandırılmasına ve doğru yönde bilinçlenmeye katkıda bulunmak. Böylece, Depremi Nerede ve Ne Zaman yaşarsak yaşayalım mümkün olan en az hasarla geçirebileceğimizin bilincini ve inancını toplumun her kesimine verebilmiş olmaktır.

 

Görsel ve uygulama odaklı MODSEA – Mobil Deprem Simülasyon Eğitim Aracı- ve 4. sınıf Sosyal Bilgiler Kitabında Depremi anlatan deprem karakteri Maskot SİSMAİL’in getireceği “SİSMAİL DEPREM BİLGİ PANOSU” ile ulusal çapta depremden korunma kültürü bilincini kazandırmak adına çalışmalar yapılacak.

 

MEF Okullarının Ulus kampüsünde verilecek bilinçlendirme eğitiminin yanısıra öğrenciler, simülasyon ortamında da olası depremi birebir yaşayacaklar.

 

 

 

MEF Okulları Genel Müdürlüğü

 

 

Tarih    : 18 Ocak 2012

Saat     : 09.00-10.30

Yer       : MEF Okulları Ulus Kampüsü

             

Ulus Mah. Öztopuz Cd. Leylak Sk. 34340 Ulus – Beşiktaş - İstanbul

              Tel: (0212) 287 69 00

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)