adscode
adscode

Gezi'ye Katılan 6 Öğretmene Maaş Kesim Cezası

KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in Gezi Parkı eylemine destek için yaptığı iş bırakma çağrısına uyan Beykoz'daki altı öğretmene bir gün günlük maaş kesim cezası verildi.

Gezi'ye Katılan 6 Öğretmene Maaş Kesim Cezası
Türkiye'den Haberler
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 24 Ocak'ta altı öğretmene gönderdiği tebligatta, 4-5 Haziran 2013'te iki gün işe gelmedikleri gerekçesiyle bir günlük maaş kesimi cezası verildi. Beykoz'da, yüzlerce öğretmen eyleme katıldığı halde fatura altı kişiye çıkarıldı. Eğitim-Sen'den Cem Yalçın, sendikaların aldığı kararlardan üyelerin sorumlu tutulamayacağını belirterek, “Eğer bir suç varsa sendika yöneticileri işlemiştir. Sendika üyeleri o karara demokratik mekanizmalar gereği uymuşlardır. Bu, demokrasinin gereğidir” dedi. Yalçın, Beykoz'daki bu cezanın bir örnek olabileceğini ve ülke genelinde yaygınlaştırılabileceğini kaydetti. 
 
ÖNCE ÜNİVERSİTEDE CEZA ÇIKTI

 
Bu arada, geçen hafta da Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, aynı çağrıya uyan sekiz araştırma görevlisine, bir sınavın öğleden sonraki oturumuna gelmedikleri gerekçesiyle iki yıl kademe durdurma cezası verilmişti. Bu cezanın, Ankara 'da Ethem Sarısülük'ü öldüren polise verilen cezayla aynı olduğuna dikkat çeken Eğitim-Sen yaptığı yazılı açıklamada “Bu ceza, onlardan olmayanlara duydukları kin ve nefreti apaçık ortaya koymuştur” demişti.
 
İletişim Fakültesi'nde Dekan Yusuf Devran'ın göreve gelmesinden sonra siyasi görüşleri ve sendikal çalışmalarından ötürü Utku Uraz Aydın, Elif Demoğlu, Bülent Kabaş, Gülşah Başlar, Ece Baykal Fide, Deniz Demir ve Behlül Çalışkan adlı araştırma görevlileri hakkında bir dizi ceza ve yaptırım uygulanmıştı. Üyesi oldukları Eğitim-Sen'in Gezi Parkı eylemine destek için 4-5 Haziran'da tüm yurt çapında düzenlendiği iş bırakma çağrısına uyan akademisyenler hakkında, final sınavının öğleden sonraki oturuma gelmedikleri iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma sonunda, YÖK Kanunu'nun “Boykot, işgal, işi yavaşlatma gibi eylemlere teşebbüs etmek veya kamu hizmetlerini aksatacak davranışlarda bulunmak” suçundan 24 ay kademe durdurma cezası verilmişti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)