adscode
adscode

Google Yarışmasına Türk Damgası

Sekiz yıldır Google tarafından düzenlenen uluslararası pazarlama yarışması "Google Online Marketing Challenge"ı ilk kez Türkiye'den bir takım kazandı.

Google Yarışmasına Türk Damgası
Bilim Teknoloji
Google'ın düzenlemiş olduğu online pazarlama yarışması olan Google Online Marketing Challenge'da Bilkent Üniversitesi'ni temsil eden işletme bölümü öğrencileri; Akif Karaismailoğlu, Arda Akat, Nihal Tokluoğlu, Nur Betül Özdemir ve Hansa Kaya'dan oluşan takım, Ortadoğu ve Afrika bölgesi birincisi seçilerek 80 farklı ülkeden 1.700 takımın katılımıyla gerçekleşen yarışmada dünya çapında ilk beş takım arasına girdi.

İşletme bölümü öğretim üyesi Timothy Kiessling danışmanlığında çalışan ekip, yarışma neticesinde 3 gün boyunca Google Dublin Avrupa Merkez Ofisi'nde firma tarafından ağırlanarak ödüllerini teslim aldılar. Dünya genelinde bu zamana kadar 100.000'den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sekiz yıllık yarışma tarihinde ilk defa Türkiye'den bir takım kazananlar arasında yerini aldı.

Google Online Marketing Challenge, öğrenciler için Google AdWords'ü kullanarak online pazarlama kampanyaları oluşturma ve deneyimleme olanağı tanıyor. Google'ın sağladığı reklam bütçesiyle yola çıkan öğrenciler, yerel ve daha önce AdWords tecrübesi olmayan bir işletme için üç hafta süren bir reklam kampanyası yürütüyorlar. En başarılı kampanyaları yürüten öğrenciler Google çalışanları ve Amerika'daki çeşitli üniversitelerde görev yapan akademik personellerden oluşan jüri tarafından belirlenerek, Google ofislerini ziyaretin de aralarında bulunduğu çeşitli ödüller kazanıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)