adscode

Görme engelli Hanifi YGS’de derece yaptı!

18 yaşındaki yüzde 50 görme engelli genç Hanifi Çiftçi, okutman yardımıyla girdiği YGS'de 483.343 alarak Gaziantep 5'incisi ve Türkiye 337'incisi oldu...

Görme engelli Hanifi YGS’de derece yaptı!
Özel Eğitim

Gaziantep Valiliği tarafından kent genelinde YGS'de ilk bin'e giren 25 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Bu öğrencilerin arasında bulunan Gaziantep Anadolu Lisesi öğrencisi yüzde 50 oranında görme engelli Hanifi Çiftçi, YGS'de aldığı derece ile herkesin takdirini kazandı. Çiftçi, görme rahatsızlığının kendisine engel olmadığını belirterek şunları anlattı: "Doğuştan yüzde 50 görme engelim var. Görme engelim giderek artıyor. Sınıfta tahtayı göremiyorum. Sınava okutman yardımı ile girdim. Derslerime de öğretmenlerim, öğrenci arkadaşlarım ailem sayesinde çalışabiliyorum. Derslerde ses kaydı yapıyorum. Kim ders çalışırsa onunla birlikte çalışıyorum. Azimle yılmadan imkanlarım ölçüsünde ders çalışarak sınava hazırlandım. İmkanım olsa daha iyi derece alabilirdim ve bu kadar yanlışım olmazdı. Engelli arkadaşlarımız ümitlerini yitirmeseler, azimle her şeyi başarabilirler. Ben engelli arkadaşlarıma bunu göstermek istiyorum." 

 

Tıp okumak istiyor

 

İkinci sınavda da aynı başarıyı göstererek hayali olan tıp fakültesini kazanmak istediğini belirten Çiftçi şöyle konuştu: "Doktorluğu popüler bir meslek olduğu için seçmedim. İnsanlara faydalı olabileceğim en iyi meslek olarak düşünüyorum. Bunun yanı sıra insanlara yardımcı olmak için ikinci bir meslek olarak psikolog olmayı istiyorum. İnşallah çalışma imkanım daha da artarsa ikinci sınavda daha iyi puan alarak bu hedeflerimi gerçekleştirmeyi umut ediyorum."

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)