adscode

Hakim YÖK Başkanını istifaya çağırdı!

Başörtüsünü serbest bırakan genelgesi nedeniyle YÖK Başkanı hakkında verilen takipsizlik kararını kaldırarak yargı yolunu tekrar açan Hakim Kaçmaz, “Kararı halka bırakıyorum” diyen Özcan’ın istifa etmesini…

Hakim YÖK Başkanını istifaya çağırdı!
Özel Eğitim

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılmasına yönelik Özcan’ın söylediği “Kararı halka bırakıyorum” sözlerine tepki gösterdi. Kaçmaz, “Hakimler yasalara ve kanuna göre karar verir. Bunlar halk önünde yargıyı yıpratmaya çalışıyorlar. Açıklamalarından dolayı Özcan’ı kınıyorum” dedi.

Özcan’ı istifaya çağıran Kaçmaz, yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı’nın üniversitelere gönderdiği başörtüsü genelgesi nedeniyle Başsavcılığın verdiği takipsizlik kararının kaldırıldığını, bu nedenle Özcan’ın yargılanması gerektiği yönünde hüküm verdiğini anımsattı.

Sert eleştiri

Kaçmaz, Özcan ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ı karara yönelik yaptığı açıklamalarından dolayı sert bir dille eleştirdi. Kaçmaz, “Özcan’ın ilgili kanunu bildiği sanmıyorum. Bilse bu tür talihsiz açıklamalarda bulunmaz. Onu ilgili kanunu okumaya davet ediyorum. Ayrıca, derhal Özcan’ı ve Elitaş’ı istifaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kaçmaz, “YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın başörtüsü talimatıyla ilgili verilen takipsizlik kararını kaldıran Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın, YÖK Başkan ve üyeleri hakkındaki ceza soruşturmalarında izlenecek yöntemi belirleyen Adalet Bakanlığı’nın 24 Ekim 2010 tarihli yazısına uygun karar verdiği ortaya çıktı” şeklindeki haberleri de değerlendirdi.

Kaçmaz, bakanlığın böyle bir yazı gönderdiğini, bu yazıdan da anlaşılacağı üzere bakanlığın kendisini desteklediğini ve doğruladığını savundu. Kaçmaz, hakimlerin bakanlık emri ile karar vermediğini, aldıkları kararlarda kanunu ve hukuku uyguladıklarını vurguladı.

Yeniden soruşturma istedi

Kaçmaz, Özcan’ın üniversitelerdeki türban yasağına son veren genelgesi nedeniyle yapılan suç duyusu üzerine verilen takipsizlik kararını kaldırmıştı. Kaçmaz, kararında, takipsizlik kararının ancak YÖK Kanunu uyarınca yürütülecek soruşturma sonunda verilebileceğini belirtmiş, kanundaki usullerin izlenmemesi nedeniyle soruşturmanın yeniden yürütülmesini istemişti. Özcan ile Elitaş ise karara tepki göstermişti.

YÖK Başkanı Özcan hakkında üniversitelere gönderdiği başörtüsü genelgesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuş, Başsavcılık da takipsizlik kararı vermişti.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan hakkında verilen takipsizlik kararını kaldırdı. Kaçmaz, takipsizlik kararının ancak YÖK kanunu uyrınca yürütülecek bir soruşturma sonucunda verilebileceğini belirtmiş ve soruşturmanın yeniden açılmasını istemişti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)