adscode

Hyperloop Projesi ile 614 km Yarım Saat

Paypal kurucularından Elon Musk, sıradışı projelere imza atmaya devam ediyor. Musk, Fütüristik vizyon projelerine bir yenisini daha ekleyerek tüm dünyayı şaşkınlığa uğrattı.

Hyperloop Projesi ile 614 km Yarım Saat
Haberler







Elektrikli otomobil üretiminden, özel uzay taşımacılığı şirketine kadar pek çok alanda ilklere imzasını atan Musk bu kez Hyperloop adını verdiği projesini gün yüzüne çıkardı.

Hızlı trenlerden ve uçaklardan daha hızlı, güvenli ve ucuz bir proje olan Hyperloop’ta yolcuların çelikten yapılan tüpler içinde seyahat etmesi öngörülüyor. Yolcuların 1200 km/s hızla seyahat etmelerinin amaçlandığı proje, güneş enerjisi, vakum sistemi ve sürtünmenin en aza indirildiği özel şartlar altında hayata geçecek.

İlk seferini Los Angeles – San Francisco arasında yapması beklenen Hyperloop, 614 km’lik mesafeyi yarım saatte alabilecek. Projenin 6 milyar dolar gibi bir bütçeyle hayata geçirilmesi planlanıyor ki Kaliforniya yüksek hızlı tren projesi için söz konusu rakam 70 ile 100 milyar dolar arasında.

Elon Musk'ın 30 dakikaya indirmeyi planladığı yolu uçaklar yaklaşık 2 saatte katederken, araba ile bu mesafe 5-6 saat arasını buluyor.


Dünyanın en hızlı tren yolu ulaşımı rekoru ise Fransız TGV trenlerine ait.  2007'de saatte 574 kilometre hıza çıkan TGV’nin rekorunu henüz kırabilen olmadı. Hyperloop, 1500 kilometreye kadar olan mesafeler için ideal. Elon Musk daha uzun mesafeler için uçağın uygun bir seçim olduğunu söylüyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)