adscode

İl içi Eş Özrü Atamaları

İl içi ek atamasının yapılmasını isteyen kullanıcılarımızdan gelen epostalar.

 İl içi Eş Özrü Atamaları
Özel Eğitim








"Sizin de bildiğiniz gibi yeni eğitim-öğretim yılı birçok konu başlığında belirtebileceğimiz problem ve sancılarla başlıyor. Yıllardır süre gelen sorunların üzerine maalesef sünger çekiliyor, görmezden geliniyor ve bilerek göz göre göre yeni problemler üretiliyor. Güzel ülkemize yazık oluyor, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize çok yazık oluyor.
Sizin eğitimin sorunlarını çok iyi bildiğinizi ve bunları yetkili makamlara ileterek çözüm aradığınızı bildiğim için bu maili gönderiyorum.
İl içinde 2 yıldır eş özrü bekleyen 2 çocuklu ve evli bir anneyim. 2006 yılında atandığım ilk görev yerimde kadrolu Sınıf öğretmeni olarak çalışıyorum. Sınıf öğretmenlerinin 4+4+4 eğitim sistemiyle elinden alınan 5.sınıf öğretmenliğinin acilen bizlere geri verilmesini istiyorum. Göz göre göre norm fazlası yapılan binlerce Sınıf öğretmenine hakkının teslim edilmesini rica ediyorum.
Eğitim ortamlarımız olan sınıfıma huzurlu giremiyorum. Eşim il içinde 180 km uzağımdaki başka bir ilçede çalışırken, evlerimiz ayrıyken, ailem bir arada olamıyorken motive olmam ve verimli olmam imkânsız. İl içi ve iller arası özür grubu birlikte değerlendirilmiyor, il içinde bana açılmayan, normu dolu görünen kurumlar daha sonra İller arasında hizmet puanımın üçte biri puana sahip meslektaşlarıma açılıyor ve benim tercihlerime atanıyor. Böyle bir adalet, böyle hak ve hukuk nerede var Sayın Güçlü.
Bu nakiller,
· İller arasında adaylığı henüz kalkan, sadece kağıt üzerinde evli olan öğretmenlerin hakkı mı, yoksa 7 yıldır bu mesleğe gönül vererek namusu ve şerefiyle bu kutsal görevi kasaba ve köylerdeki okullarda icra eden evli ve çocuklu ailelerin hakkı mı?· Hizmet puanı 165 olan öğretmenin hakkı mı yoksa 25-30 puanlı Sınıf Öğretmenin hakkı mı?
· Özür tayinleri, il dışından atanan, adaylığı bile henüz kalkmamış branş öğretmenin hakkı mı, yoksa 2 yıldır boş norm yok yalanlarıyla kandırılan il içindeki Sınıf Öğretmenin hakkı mı?
Bu sitemli sözlerin ve tespitlerin muhatabı esasen siz değil, iş bilmeyen, eğitimden anlamayan, kendine göre yorumlayan Bakanlığın Müsteşarı, Genel Müdürleri, Daire başkanları ve bürokratlarıdır.
Sizden sesimiz olmanızı bekliyor, Bakanlık ile bu konu hakkında istişare etmenizi ve çözüm aramanızı temenni ediyorum.
Sorumluluk içerisinde haklıya hakkını verecek şekilde yapılacak uygulamanın eğitim-öğretim yılı başlamadan hayata geçirilmesini, iller arası eş özrü için yapılan gibi Sınıf Öğretmenliği branşında kurumlara ek kontenjanlar açılarak il içi ek atamanın yapılmasını ivedilikle talep ediyorum. "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)