adscode

Eğitim Sistemindeki Değişikliğin Çocuklar Üzerindeki Etkisi

Eğitim sistemi hakkında bize gönderilen eposta.. Sizlerde düşüncelerinizi bize gönderebilirsiniz...

Eğitim Sistemindeki Değişikliğin Çocuklar Üzerindeki Etkisi
Özel Eğitim







" Ben ülkemizin bir ilinin bir köyünde sınıf öğretmeniyim. İli ve köyü söylememe gerek yok çünkü birazdan dile getireceklerim ülkemizin her yerinde yaşanıyor.
             Malumunuz geçtiğimiz yıl eğitim sistemimizde köklü ve radikal değişiklikler yapıldı. 4+4+4 sistemiyle birlikte okullarımızın ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmasının daha iyi olduğu düşünüldü ve sadece şehir merkezlerinde kısmen yapılabildi. Köy ve kasaba okulları ise yakın çevrede başka okul olmadığından yine eski düzen kaldı. Sadece tabela iki tane oldu. Şimdi ben eski bakanımız Sayın Ömer Dinçer’e, yeni bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya ve bakanlıkta bu işleri yürüten diğer yetkililere birinci sorumu sormak istiyorum:
             Eğer okulların ilkokul-ortaokul olarak ayrılması gerçekten iyiyse neden üklemizdeki okulların yarıdan fazlası hala sekiz yıllık olarak duruyor, eğer yarıdan fazlası böyle kalacaksa neden böyle bir “yarım yamalak” değişikliğe imza attınız?
            Eski sistemde 5., 6., 7., ve 8. Sınıfların, yani ikinci kademenin haftalık ders sayısını 30’dan 36’lara çıkardınız. Bu yüzden, ülke genelinde büyük oranla öğleci olan 1., 2., 3. Ve 4. Sınıflar , okula daha geç başlayıp, okuldan daha geç ayrılmak zorunda kaldılar. Eski sistemde bile kışın 4. dersteyken hava kararıyordu, şimdi üçüncü dersteyken kararacak. 5-6 yaşındaki köylü çocuklar gecenin karanlığında dereden, otun ormanın içinden, sarp kayalıklardan geçerek evine gitmeye çalışacak ki kar ve çamuru söylememe gerek de yok. Şehirde de durum vahim trafiğin ve hava kirliliğinin en yoğun olduğu o karanlık saatlerde 5-6 yaşlarındaki çocuklar evlerini bulmaya çalışacak.
           Şimdi ikinci sorumu soruyorum: Bu minicik çocukların sıkıntılarının vebalini, birinin başına kötü bişey gelse bunun vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz? "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)