adscode
adscode

İş güvenliği uzmanlığı sınav başvurusu 5 Kasım'da son!

İş güvenliği uzmanlığı sınav başvurusu 27 Ekim’de başladı ve 5 Kasım’da son bulacak.

İş güvenliği uzmanlığı sınav başvurusu 5 Kasım'da son!
Türkiye'den Haberler
Bütün bir zamandır en çok merak edilen ve beklenen haber artık gelmiştir. İş güvenliği uzmanlığı sınav başvuruları başlamış durumdadır. Bu sınava girmek isteyen vatandaşlarımız 27 Ekim tarihi itibari ile sınavlarına başvurularını yapabilirler.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanmış olan bu iş güvenliği ve uzmanı sınavına başvurmak isteyen vatandaşların başvuru yapmak için verilen son gün 5 Kasımdır. Bu tarihe kadar başvurularını yaptırmayı unutan ya da yaptırmayan vatandaşlar sınava girme haklarını kaybetmiş olacaktır. 
 
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
 
Ve yeniden iş güvenliği uzmanlığı sınavına başvurma hakkı tanınmayacaktır. Bu sebeple sınava girecek olan vatandaşların başvurularını hemen gerçekleştirmeleri büyük önem taşımaktadır. Sınav günü ise 5 Aralık olarak düzenlenmiştir. Bu sınav her ilde değil bazı illerde gerçekleştirilecektir. Bunları sayacak olursak şu biçimde sıralayabiliriz; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van’dır. Bu illeri isterse ÖSYM başka illerde dâhil edebilmektedir. Ya da bazı illeri de çıkarabilmektedir. 
 
Hemen hemen her türlü kamu işlemlerimizi internetten halledebildiğimiz gibi yine aynı şekilde iş güvenliği ve uzmanlığı sınav başvurusunu internet sistemi üzerinden halledebilirsiniz. Bu sayede hem sizler daha kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilme imkânı tanıyacaksınız. İster evde ister yolda isterseniz de bahçede olun bu hiç ama hiç fark etmez. Yapmanız gereken tek şey internet ile erişiminizi gerçekleştirmektir. Sonrasında internetten çok kısa bir zaman dilimi içinde yalnızca birkaç aşamaları geçtikten sonra iş güvenliği ve uzmanlığı sınav başvurusu yapabilirsiniz. 
 
Sınav başvurusunu internet üzerinden ÖSYM’nin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuruyu yaptıktan sonra internet üzerinden sınav ücretini ödeyebilirsiniz. Başvuru yapabilmek için öncelikle ana sayfada bulunan başvurular bölümüne giriş yapınız. Başvuru adı bölümünde 2015 İSG aralık dönemi olan seçenekte işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru bilgilerini tıkladığınızda sınava yönelik olarak bilgiler, aday başvuru formu, sağlık durumu, üniversiteler, lisans programları ve başvuru merkezlerine ulaşabilirsiniz.
 
Bu sayfaya giriş yaptığını zaman sınav tercih adı bölümünden 2015 İSG aralık dönemi seçeneğini seçiniz. Bu seçeneği seçtiğinizde karşınıza bir sayfa gelecektir. Bu sayfada başvuru bilgileri yer almaktadır. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Sonra başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra internet üzerinden sınav ücretini ödeyebilirsiniz. ÖSYM kurumunun internet sitesinden ana sayfada yer alan ödemeler seçeneğini seçmelisiniz. Ödemeler bölümünden başvuru seçeneğini 2015 İSG aralık dönemini seçmelisiniz. Sınavınızı seçtikten sonra T.C. kimlik numarası veya YU numarasını sisteme girmelisiniz. Bilgilerinizi girdikten sonra devam seçeneğini seçerek ödeme işlemine devam edebilirsiniz. Bu alandan kredi kartı veya banka kartı ile ödeme işlemine devam edebilirsiniz. İş güvenliği uzmanı sınav ücretleri ATM den veya bankadan yatmamaktadır. 2015 Aralık için yapılan iş güvenliği uzmanlığı sınav ücreti 130 TL olarak açıklanmıştır.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)