adscode

İş ve Meslek Danışmanları Çözüm İstiyor

Türkiye çapındaki 4000 İş ve Meslek Danışmanının uğradığı hak kaybı ile ilgili tarafımıza iletilen metin.

İş ve Meslek Danışmanları Çözüm İstiyor
Haberler






" Bizler Türkiye İş Kurumunda sözleşmeli olarak görev yapmakta olan İş ve Meslek Danışmanlarıyız. Öncelikle, kurumda görev almamızı sağlayan projeye destekleriniz ve atama sürecindeki ilginiz için size teşekkür ederiz.


Hükümetimiz; nihayetinde sözleşmeli çalışanlara kadro müjdesini verdi. Ama bu İş ve Meslek Danışmanları açısından müjdeden ziyade, tarif edilmesi zor bu durum haline geldi.

23 AĞUSTOS 2013 TARİHLİ İŞKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINA YAPILAN AÇIKLAMA 


KURUMUMUZDA SÖZLEŞMELİ STATÜDE ÇALIŞAN İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARININ 6495 SAYILI KANUN ÇERÇEVESİNDE ATAMA VE ÖZLÜK İŞLEMLERİNE İLİŞKİN DUYURU


Bilindiği üzere 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 2 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Anılan Kanunla yapılan düzenleme gereği, Kurumumuzda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında İş ve Meslek Danışmanı olarak çalışan personelimizin talepleri ve Kanunda öngörülen koşulları taşımaları halinde “Genel İdare Hizmetler (GİH)” sınıfında, “İş ve Meslek Danışmanı” unvanı ile ihdas edilen memur kadrolarına atanabilecekleri öngörülmüştür.

Bu doğrultuda ihdas edilen memur kadrolarına atama yapılması halinde;

1- İş ve Meslek Danışmanları statü hukuku olarak 657 sayılı Kanuna tabi memur olarak istihdam edileceklerdir.

2- İş ve Meslek Danışmanları 9 uncu derecenin 1 inci kademesi karşılığı olarak (intibak işlemleri ve medeni hali, çocuk sayısı, özür durumu, vs. gibi durumlarda miktar değişebilecektir); 657 sayılı Kanun, 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 666 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK’ya eklenen “EK MADDE 9” hükümleri doğrultusunda 1.784,85 TL Memur maaşına hak kazanacaklardır.

Öncelikle maaşları ortalama 2600 TL olan İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI kadroya geçmeleri halinde maaşları 1780 TL ye düşüyor.


Müjdeli haberin yasasında ise şu ibare var:” Süresi dolan İMD sertifikaları sınav ile tekrardan yenilenmez ise İş ve Meslek Danışmanları, VHKİ kadrosuna geçirilecek. Kurum içindeki VHKİ memur arkadaşların çalışma şartları hem İş ve Meslek Danışmanlarından daha az yorucu hem de maaşları kadrolu İş ve Meslek Danışmanlarına göre daha yüksek.


Yani kurum bizden VHKİ kadrosuna terfi edebilmemiz için İŞ VE MESLEK DANIŞMANI sertifika sınavından başarısız olmamızı istiyor.


İş ve Meslek Danışmanı unvanı oluşturulurken kadroya ilişkin herhangi bir teknik çalışmanın yapılmadığı görülmektedir. İş ve meslek danışmanları sürekli sahada çalışmaktadır. (İşveren Ziyaretleri, Okul Ziyaretleri, Meslek Araştırmaları, İş Gücü Piyasası Analiz Çalışmaları, Kariyer ve Stant Çalışmaları…)


Bu mesleği yerine getirme şartlarından biri olan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından seviye 6 olarak değerlendirilen İş ve Meslek Danışmanı mesleği profesyonel bir meslektir.


Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için Türkiye İş Kurumunda istihdam edilen


İş ve Meslek Danışmanlarının kadro tanımının Uzman statüsünde değerlendirilerek mağduriyetimizin giderilmesini rica ediyoruz.


İş ve Meslek Danışmanlığı mesleğinin mali haklarının bu şekilde değerlendirilmesi kadro sevincimizi hayal kırıklığına uğrattı. Sözleşmeli çalışırken kredi çeken, kredi ile ev alan ve mali planını önceki maaşı ile yapan İş ve Meslek Danışmanlarının mağduriyeti hat safhadadır.


Mevcut anayasada güvenceli çalışmanın hak olarak tanındığını ancak çalışanlara güvenceli çalışma hakkı ile düşük maaşı; güvencesiz çalışma karşılığında ise daha yüksek maaş verilmesi durumu ile karşılaşıyoruz. Bu ikilemin bizleri mağdur ettiğini düşünüyoruz.


Çalışanların işe başlatırken hangi koşullarda sözleşmeli çalışıyorsa hak kaybının yaşanmaması için aynı koşullarda kadroya alınması gerektiğini düşünüyoruz."




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)