adscode
adscode

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı: İşi beğenmiyoruz

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, istihdamla ilgili en büyük sorunun iş beğenmeme ve nitelikli iş gücü bulunmaması olduğunu söyledi.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı: İşi beğenmiyoruz
Türkiyeden Haberler
Adana'da İŞKUR'un 5'inci İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği yapıldı. Yaklaşık 100 firmanın iş ve staj başvurusunu kabul ettiği etkinlik, Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

İSTİHDAM DIŞARIDA DÜŞTÜ, BİZDE ARTTI

Etkinliğe katılanlara seslenen İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, dünyada 200 milyon işsizin bulunduğunu aktardı.

2008'deki küresel ekonomik kriz sonrası dünya ekonomisinin küçüldüğünü, istihdam oranlarının azaldığını anlatan Uzunkaya, "2007-2015 arasında Avrupa Birliği bazında baktığımızda yüzde 1 istihdam düşüyor. Buna rağmen aynı süreçte Türkiye istihdam oranını yüzde 4.5 arttırdı. Bu çok sevindirici. Çünkü Türkiye bunu tüm oynanan oyunlara, hain girişimlere karşı ve bölgemizde süren iç savaşa rağmen başardı" diye konuştu.

"İŞ BEĞENMEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Türkiye'de istihdamdan daha öte, iş beğenmeme probleminin bulunduğunu söyleyen Uzunkaya, "iş beğenmeme sorununun yanı sıra nitelikli iş gücü sorunu var. Rakamlar ortadadır. Adana'da da 80 bin işsiz görülüyor ama iş gücü piyasasının aktörleri de bize 40 bin çalışan ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bu arkadaşlarımıza nitelikli iş gücü temin edemediğimizden dolayı iş yerlerimiz de atıl kapasite ile çalışıyor. Gerekli verimi alamıyoruz. İş arayan arkadaşlarımıza nitelik kazandırmamız gerekiyor. Biz bizzat iş başında eğitim programları uygulayarak arkadaşlarımızı nitelikli iş gücü haline getirmek için çalışıyoruz. Türkiye ekonomisini büyütmek zorunda" diye konuştu.

Star

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)