adscode

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Öğrencilerine Pearson’dan Eğitim Desteği

Pearson Türkiye, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde hayata geçirdiği Pearson Edexcel ve Versant Test Merkezi ile eğitim kalitesinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Öğrencilerine Pearson’dan Eğitim Desteği
Özel Eğitim
Pearson Türkiye, Pearson Edexcel ve Versant Test Merkezi’nin İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde faaliyete geçtiğini duyurdu. Pearson Edexcel Merkezi ile İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi öğrencilerine kariyerlerini akademik ve mesleki alanlarda geliştirebilecekleri bir ortam sağlanacak. Versant Test Merkezi’nde ise öğrenciler benzersiz teknolojilerin desteğiyle İngilizce dil yeterliliklerini ölçme fırsatı yakalayacak. 
Dünyanın en büyük eğitim çözümleri şirketi Pearson’un bir parçası olan Edexcel, mesleki eğitime yönelik tüm sektörlerde uluslararası geçerliliği bulunan yeterlilikler ve kalite güvencesi sistemi sunuyor. Tüm sektörlere yönelik olarak hazırlanan programlar giriş seviyesinden seviye 7’ye kadar geniş bir alanda eğitim seçeneği sağlıyor. Edexcel kurumlarında başarıyla tamamlayan öğrenciler, Edexcel sertifika ve diplomalarını almaya hak kazanıyorlar. Söz konusu yeterlilikler, şirketler tarafından da uygulanabiliyor ve programların sonucunda uluslararası geçerliliği bulunan sertifika ve diplomalar katılımcılara veriliyor. 
Edexcel programlarını tamamlayanların önünde iki yol açıldığını belirten Edexcel Türkiye, Lübnan ve Kuzey Afrika Bölge Geliştirme Müdürü Can Mindek bunlardan ilkinin akademik ilerleme şansı olduğunu belirtti. Mindek sözlerini şöyle sürdürdü: “Edexcel’in mesleki yeterlilikleri, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi ile uyumlu krediler sağlıyor. Dünya çapında üniversiteler tarafından tanınan bu krediler lisans ve yüksek lisans tamamlama olanakları sunuyor. Örneğin, herhangi bir alanda iki yıllık HND diploma programlarını tamamlayan öğrenciler İngiltere’de bir sene okuyarak lisans derecesine sahip olabiliyor. İkinci yol ise, Edexcel sertifika ve diplomalarının şirketler tarafından tanınması sayesinde sunulan mesleki ilerleme şansı. Uluslararası kalite güvencesi çerçevesinde sağlanan mesleki yeterlilikler, kişilerin mesleki hayat girişlerinde ve şirket içerisinde yükselme durumlarında büyük faydalar getiriyor. 
Teknoloji tabanlı test merkezi 
Stanford Üniversitesi profesörleri tarafından geliştirilen ve “teknolojinin son ürünü” olarak nitelendirilebilecek Versant ise İngilizce dil yeterliliklerini ölçmek üzere geliştirilmiş bir test olma özelliği taşıyor. Versant Testi, bilgisayar veya telefon aracılığıyla yapılmak üzere geliştirildi ve tamamen otomatik olarak işleyen sistemi aracılığıyla kişilerin telafuz, cümle kurabilme, kelime bilgisi ve gramer gibi alanlara yönelik seviyeleri belirleniyor. Toplam 15 dakika süren ve sonuçlarına dakikalar içinde ulaşılabilen Versant Testi, kişilerin geliştirmesi gereken alanlara ilişkin bir rapor veriyor ve alınan sonucu diğer testler ile karşılaştırarak seviyeyi gösteriyor.  
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nin Türkiye’deki ilk Versant Test merkezi olduğunun altını çizen Can Mindek, bu yolla uzayan test sürelerine ve geciken sonuçlara bir alternatif getirildiğini söyledi. “Örneğin, üniversiteye yeni giren öğrenciler hazırlık programına başlamadan önce bu teste alınabilirler ve seviyelerini rahatlıkla öğrenebilirler. Benzer şekilde, şirketler yapacakları mülakatlar öncesinde bu testi uygulayarak adayların İngilizce becerilerini ölçebilirler” diyen Mindek, Versant’ın herşeyin daha hızlı ve esnek olmasının talep edildiği günümüz koşullarına son derece uygun test olduğunu belirterek sözlerini noktaladı. 
Pearson Türkiye’de mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Mesleki eğitimi kader olmaktan çıkarıp öğrenciler için cazip bir kariyer yolu haline getirmeyi hedefleyen şirket, Bunun için uluslararası, tarafsız ve nesnel bir ölçme derecelendirme kuruluşu olan Edexcel aracılığıyla tüm dünyada geçerli olan mesleki yeterlilikleri Türkiye’de sunuyor. Böylece, bir taraftan kurumlara kalite güvencesi sağlarken mesleki eğitime dahil olan öğrencilerin ve çalışanların önünü açmayı hedefliyor.
www.egitimajansi.com

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)