adscode

Özel Alev Lisesi’nin Almanya’dan Misafirleri Var !

Özel ALEV Lisesi öğrencilerinin yeni sezon gündeminde; 11-18 Ekim 2012 haftasında bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan, Türkiye’den ve Almanya’dan 5 okulun eşleşerek yer aldığı “Çevre Köprüler Kuruyor-Türkiye…

Özel Alev Lisesi’nin Almanya’dan Misafirleri Var !
Özel Eğitim
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından himayeleri altına alınan projenin ikincisi, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirilecek.
2012-2013 UNESCO projesi olarak ilan edilen “Çevre Köprüler Kuruyor-Genç Avrupalılar Diyalogda” projesinin alt kolu olan “Çevre Köprüler Kuruyor-Türkiye ve Almanya” başlıklı proje; Türkiye ile Almanya’dan okul ve gazetelerin katılımıyla gerçekleşen uluslararası çevre, medya ve kültürlerarası değişim projesi olarak tanımlanıyor. Türkiye ve Almanya’dan beşer okulun eşleştirildiği projede; “İklim“ ve ”Biyolojik Çeşitlilik” konuları üzerine çalışılıyor.
Federal Almanya Çevre Vakfı (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) ve Türkiye ile Almanya’dan çeşitli gazetelerin katılımıyla gerçekleştirilen projeye, Türkiye’deki beş okuldan biri olarak katılan Özel ALEV Lisesi; geçen seneki ziyaretlerinin ardından bu sefer de 11-18 Ekim 2012 haftasında İstanbul’da, kardeş okul olarak adlandırdığı Bad Iburg Gymnasium’u ağırlıyor. Türkiye’den projeye katılan 5 okuldan biri olma farklılığını yakalayan Özel ALEV Lisesi’nin projeye katılım amaçlarının arasında; öğrencilerin farklı kültürlerle bir araya gelerek dünya insanı olma yolunda adım atması ve medya okur-yazarlığı konusunda deneyim kazanması bulunuyor. 
11 Ekim 2012, Perşembe günü Almanya’dan İstanbul’a gelecek olan Bad Iburg Gymnasium öğrencileri, 12 Ekim 2012, Cuma günü de Özel ALEV Lisesi’ni ziyaret edecekler. Öğrenciler, Cumartesi günü İstanbul’da kültür gezisine çıktıktan sonra, 15 Ekim 2012, Pazartesi günü Kadıköy Belediyesi’nde yapılacak olan “Sürdürülebilir Şehir Planlaması” araştırmalarına katılacaklar. 18 Ekim 2012, Perşembe günü Türkiye’den ayrılacak olan Bad Iburg Gymnasium öğrencileri, “Çevre Köprüler Kuruyor-Türkiye ve Almanya” projesiyle, medyayı ve çevreyi eleştirel bir gözle takip etmeyi öğrenmeleri açısından yararlı bir projeye katkıda bulunmuş olacaklar. 
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)