adscode

İTÜ’den Neşet Ertaş’a fahri doktora!

UNESCO’nun “yaşayan insan hazinesi” ilan ettiği ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’a İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından “fahri doktora” unvanı verildi...

İTÜ’den Neşet Ertaş’a fahri doktora!
Özel Eğitim

 

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın girişimiyle verilen fahri doktora töreni için Ayazağa yerleşkesindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Muhammed Şahin, türküleriyle büyüdükleri Neşet Ertaş’ın içinde yetiştiği müzik geleneğini yaşatıp geniş toplum kesimleriyle buluşturduğunu, yaşayan halk kültürleri kapsamında başlıca kaynak kişilerden biri olduğunu belirtti.

Şahin, Ertaş’ın, kendisiyle bütünleşen özgün bir tavrı temsil ettiğini ve bunun sayesinde Türkmen müzik geleneğini bütün dünyaya duyurduğunu vurguladı.

 

Hocalara saygılarımı sunuyorum

 

Fahri doktor unvanını Şahin’den alan sanatçı Neşet Ertaş da, “Bu şerefli günde hiç mektebe gitmemiş ben, huzurunuzdayım. İlim ve bilim yuvasında, hocalara saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. Törenin ardından Ertaş, aralarında keman virtüözü ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Bölüm Başkanı Prof. Cihat Aşkın’ın da bulunduğu izleyicilere sevilen türkülerinden oluşan bir konser verdi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)