adscode

Katip Çelebi Üniversitesi Bakırçay’da kurulsun!

Dikili’de, İzmir'de yeni kurulacak Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin Bakırçay’a kurulması amacıyla düzenlenen toplantı dizisinin ilki Sivil Toplum Kuruluşları ile yapıldı...

Katip Çelebi Üniversitesi Bakırçay’da kurulsun!
Özel Eğitim

  

Dikili Belediye Başkanlığı odasında, Belediye Başkanı Osman Özgüven’in daveti üzerine katılan Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, imza kampanyası, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörüne ziyaret ve ortaklaşa deklarasyon yayınlanması kararı aldılar.

Toplantıya Esnaf Odası Başkanı Taner Eker, ADD Başkanı Çiğdem Elibol, Eğitim-Sen İlçe Başkanı Mesut Özcan, Engelliler Derneği Başkanı Erdoğan Doğan, Jeotermal A.Ş Başkanı Hüseyin Çelik, Mahalle Muhtarları; Ali Koldagüç, Muaffak yıldız, İsmail Acar, Feridun Evren, Halk Eğitim Merkezi adına Mustafa Selçuk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir, Tüm-Bel-Sen temsilcisi Ali Uygan, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı İsmail Canpolat, Mimarlar Odası temsilcileri Tayfun Atalay ve Oğulcan Günenç, Dikili İklim Adaleti Üyeleri ve gazeteciler katıldılar.

İzmir’e kurulması beklenilen Üniversitenin kollarının bölge ilçelerine paylaştırılması için gerekli çalışmaların yapılmasına başlanıldığını söyleyen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; “Bugün burada Kâtip Çelebi Üniversitesinin kollarının bölgemize kurulması için bir araya geldik. Öncelikle bunun için kenetlenmeliyiz. Benim gözlemlediğim kadarıyla Dikili Halkı Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni İstiyor. Ancak Bakırçay Belediyeler Birliği olarak bunun tüm Bakırçay’a yayılmasını istiyoruz” dedi.

Başkanlığını yaptığı Bakırçay Belediyeler Birliği olarak Üniversite rektörü ile bir araya geldiklerini ve taleplerini ilettiklerini söyleyen Özgüven; Birlikte hareket edilerek, planlı bir çalışmayla taleplerin Bakanlıklara kadar götürüleceğini vurguladı. Özgüven; Bakırçay havzası olarak bu konuda gerekli arazi potansiyeline sahibiz ve bölgemizi şanslı görüyorum.” dedi.

Özgüven; “Bu konuda tüm halkımız duyarlı olmalıdır. Her yerde bu isteğimizi belirtmeliyiz. Dünya görüşü ne olursa olsun herkesin bu konuya sahiplenmesini istiyoruz. Bu mesele kişilerin özel politikası haline gelmemeli. Böyle bir Üniversiteyi birlikte el ele vererek Bakırçay’a kazandırabilirsek ne mutlu bize” dedi.

“Kâtip Çelebi Üniversitesini Bakırçay’a İstiyoruz” yazılı pankartların asıldığı Dikili’de, toplantı sonucunda rektörün ziyaret edilmesi, halkın katılımı sağlanarak daha büyük toplantıların yapılması ve tek vücut halinde birlikte hareket edilmesine karar verildi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)