adscode
adscode

KONYA TİCARET ODASI (KTO) KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KONYA TİCARET ODASI (KTO) KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KONYA TİCARET ODASI (KTO) KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Bayram Sade

Kuruluş tarihi: 2009

Bulunduğu il: Konya

Akademik birimleri: Hukuk, Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Mühendislik olmak üzere 6 fakültesi, Sağlık Bilimleri ve Yabancı Diller yüksekokulları, Adalet ve Sağlık Hizmetleri MYO’ları bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 8.000

Akademik personel sayısı: 400

Burs olanakları: Akademik yıl boyunca “Üniversiteye Giriş Yüksek Başarı Bursu” veren üniversitenin, kendisini 1, 2, 3 ve 4. sırada tercih eden öğrencilere yönelik, yüzde 5 ile yüzde 25 arasında değişen, farklı oranlarda tercih bursları bulunuyor. Üniversite, Ahilik Bursu olarak nitelendirilen Ticaret Odası Destek Bursu ile protokol sağlanan ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret borsaları üyelerinin birinci derece yakınlarının ve eşlerinin TYT, YKS ve DGS, yatay geçiş ve uluslararası öğrenci kontenjanı ile ön lisans veya lisans programlarına kayıt yaptırmaları halinde yüzde 15 oranında destek bursu sağlıyor.

Yüksek Başarı Bursu ile de ilk 10 binde üniversiteyi tercih eden öğrencilere aylık 3.000 TL’ye varan burs fırsatı sunuyor. Ayrıca Yurt dışı Yaz ve Kış Okulu Bursu, Dil Okulu Bursuyla da öğrencilerin yabancı dil alanında kendini yetiştirmesine olanak sağlıyor.

Yurt olanakları: Kampüsün yanında Kız Konukevleri ve Erkek Öğrenci Yurdu var.

Öğrenci kulübü sayısı: 50

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ Programı çerçevesinde öğrenciler, Almanya, Litvanya, Polonya, Romanya, İtalya ve Danimarka’da öğrenim görme şansını yakalıyor. Aynı zamanda Uluslararası Teknik Stajyer Öğrenci Değişimi Birliği (IAESTE) programı ile öğrenciler yurt dışında ücretli staj yapabiliyor.

Üniversitenin Türkiye’den İstanbul Teknik, İstanbul Ticaret ve Yıldız Teknik üniversiteleriyle, yurt dışından da Uganda İslam Üniversitesi ve Zaytuna College ile ikili anlaşmaları da var.

 

Ayrıca KTO Karatay Üniversitesi’ne yerleşen, ÖSYM başarı sıralaması EA ve SAY puan türlerinden ilk 5.000, SÖZ puan türünden ilk 2.500, DİL puan türünden ilk 100 olan öğrenciler, yaz ayında en fazla iki ay olmak üzere, İngiltere’ye ücretsiz dil kursuna gönderen üniversite, çift anadal ile öğrencilere iki diplomayla mezun olma fırsatı sunuyor.

Öğrenim ücretleri: Hukuk Fakültesi 29.000 TL, Tıp Fakültesi 50.000 TL, diğer ön lisans ve lisans programları 17.000 TL ile 29.000 TL aralığında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?     

* Konya Ticaret Odasının üniversitesi olması

* Şehrin merkezinde bir üniversite

* Modern kampüs alanı

* Güçlü akademik kadro

* En güncel bilgi teknolojileri

* Sosyal alanlarla dolu bir üniversite

* Yurt dışı eğitim imkânları

* 8 farklı yabancı dil öğrenim imkânı

* Konforlu, kampüse üç dakika mesafede konukevleri

* Kendini sınırsızca geliştirme ve iş deneyimi imkânı

* Sektör Danışmanlığı Projesi ile “iş arayan değil, işte aranan mezunlar”

* Pek çok bölümde Çift Anadal yapma imkânı

İletişim bilgisi: www.karatay.edu.tr

    

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)