adscode

KPSS’nin adaleti yok!

Öğretmen okurumuz gönderdiği elektronik postada KPSS’nin adaletini bakın nasıl anlatıyor...

KPSS’nin adaleti yok!
Özel Eğitim

 

İşte o elektronik posta;

 

Kendimi bildim bileli ders çalışıyorum ilkokulda çalış anadolu lisesi kazan denildi çalıştım kazandım bulunduğum ildeki en iyi anadolu liselerinden birine yerleştim. Üniversiteye çalış okumak istediğin bölümün en iyi üniversitesinde oku dediler çalıştım istediğim bölümün en yüksek puanlu en iyi üniversitesini kazandım. Sonra bir de kpss diye bir engel çıktı çalıştım çalıştım 2 sene uğraştım başbakanın niteliksiz saydığı 70 puan altında alanlardan da olmadım.şu anda 26 yaşındayım okuduğum iyi okullara rağmen işsiz bir öğretmenim. Tamam devlet herkese iş vermek zorunda değil bu da kabulüm fakat devlet çevremde lise mezunu, önlisans mezunu ne kadar insan varsa işe aldı bunu da geçtim devlet benimle aynı sınava girip aynı mesleği yapacak olduğum insanlardan benden 20, 30 hatta 40 puan aşağıda alanların hepsini işe aldı fakat ben işsizim!

 

Bana iş vermeye gücü olmayan devletin lise mezununa, önlisans mezununa, benimle aynı sınava girip de benden 30,40 puan eksik almış olana iş vermeye gücü var da benim suçum ne?

İlkokuldan beri girdiğim tüm sınavları kazanıp iyi okullarda herkesin gücünün yemediği bölümlerde okumak mı suçum! Yeter artık yıllarımı ben buna harcadım daha ne yapayım ne...


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)