adscode

Lise Öğrencileri Üniversite Sınavı Öncesinde Mimarlıkla Tanışıyor!

İTÜ Mimarlık Fakültesi İstanbul’un farklı liselerinden yaklaşık 200 lise öğrencisini bir gün süren bir atölye çalışmasıyla mimarlıkla tanıştıracak etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerin üniversite…

Lise Öğrencileri Üniversite Sınavı Öncesinde Mimarlıkla Tanışıyor!
Etkinlikler

Öğrenciler mevcut eğitim sistemi içerisinde üniversite tercihlerini bazen ailelerinin yönlendirmesi bazen de popüler mesleklere göre, çoğu zaman da yarım bilgiyle yapıyorlar. Mimarlık bölümüne kayıt olan öğrenciler de aynı şekilde mimarlık hakkında az çok fikir edinerek fakat mimarlık hakkında tam bir farkındalık sahibi olmadan geliyorlar. Sistem bazen bu meslekte çok başarılı olabilecek gençlerin bambaşka meslekleri tercih etmesine, bazen de mimarlığın kendisine uygun olduğunu düşünerek gelen fakat öyle olmadığını okurken keşfeden öğrencilerin isteksiz bir eğitim almalarına neden oluyor. Azınlık da olsa tesadüfen bu bölümü tercih edip sonradan mutlu olan öğrenciler de oluyor tabi.

Nihal Arlat’ın İtü Mimarlık Fakültesi ve mimarların katkılarıyla oluşturduğu proje; lise öğrencilerini üniversite sınavı öncesinde mimarlıkla ilgili bilinçlendirerek daha özgür bir seçim yapmalarını hedefliyor.  Bir gün sürecek ve eğlenceli bir atölye ortamında geçecek etkinlikte İTÜ Mimarlık hocalarıyla çalışma fırsatı bulacak öğrenciler aynı zamanda mimarlık öğrencileriyle de tanışarak onların okuldaki deneyimlerini öğrenebilecekler. Bu workshop sonucunda lise öğrencileri mimarlık hakkında kulaktan dolma bilgi yerine doğrudan deneyimleyerek ve sorular sorarak mimar olmak veya olmamak konusunda kendileri için seçim yapabilecekler. Mimarlık Fakültesi daha yüksek oranlarda mimar olmaya istekli ve motivasyonu yüksek öğrenciyle buluşabilecekler.  

21 Ocak 2012, Cumartesi günü İTÜ Taşkışla Binası’nda gerçekleşecek projeye İstanbul’un farklı liselerinden yaklaşık 200 öğrencinin katılması bekleniyor.  Öğrenciler “Bir mimar nasıl tasarım yapar”, “mimar olmak nasıldır” gibi soruları keyifli bir ortamda kendi projelerini üreterek yanıt arayacaklar. Etkinliğin fotoğraf ve videoları bu proje için açılmış blog’ta yayınlanarak öğrenciler arasında henüz üniversiteye gitmeden bir network ve iletişim oluşturulmasını da hedefliyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)