adscode

Meslek lisesi öğrencilerine LYS darbesi!

Sınava hazırlanan meslek lisesi öğrencileri YGS’ye hazırlanırken üniversiteye LYS puanıyla alınacaklarını öğrenince şok geçirdiler...

Meslek lisesi öğrencilerine LYS darbesi!
Özel Eğitim

 

İşte o elektronik postalar:

 

Yazımı okumanızı ve bu konuyu köşenizde yorumlayıp üstünüzde durmanızı şahsım ve birçok mağdur bırakılmış meslek liseli genç adına rica ediyorum...

 

Ben 2 sene önce bir Endüstri meslek lisesinden mezun oldum. 1 sene özel sektörde lisede eğitimini aldığım alan üzerine çalıştım. Kat sayının düşürülmesi, ve M.T.O.K açılması üzerine üniversiteye hazırlanmaya karar verdim ve çalışmakta olduğum işi bıraktım dershaneye gittim gayette iyi bir şekilde YGS sınavına hazırlandım.

 

Meslek liselerinin eğitim seviyesi belli Abbas bey. Endüstri-ticaret-turizm meslek liselerinde bölümü sayısalda olsa ogrencilere sayısal dersleri verilmiyor. Misal biz bilgisayar destekli makine ressamlığı bölümü iken (yani sayısal alan) bize okul boyunca edebiyat - tarih - felsefe dersleri verildi ama matematik fen dersleri verilmedi.(matematik 10 sınıfta verilmişti). Teknik-Anadolu teknik liselerininde çoğunda öğretmenler gerekli kalitede değil ve ogrencilere gerekli eğitim verilmiyor. Zaten sınav istatisliklerinden meslek liselerinin eğitim durumunu anlayabilirsiniz.

 

YGS sınavı yaklaşık 1 ay önce yapılmış, 1 aydır öğrencilerin kafası şifre-iptal edilecek gibi birçok konu ile karıştırılmış ikilem arasında bırakılmıştır. Ve son olarakda 22 nisan tarihinde yökün resmi sitesinden M.T.O.K. kontenjanlarının kapatıldığı ve YGS puan türünden öğrenci alınmayacagı LYS sınavına 56 gün kala duyurulmuştur. (http://www.yok.gov.tr/content/view/1027/)

 

Birçok meslek lise öğrencisi - üniversite ogrencisi - mezun, YGS puan türünden ogrenci alan M.T.O.K kontenjanları için hazırlanmış, dershanelere gitmiş, emek vermiştir. Ama ne kadar manidardırki insanların hayatlarını belirleyecek bir kararı YGS sınavından yaklaşık 1 ay sonra gündem; şifre - siyasi konular- seçim maratonu ile meşgulken sessiz sedasız bir şekilde internet sitesinden kısa bir açıklama ile duyurup olabilecek en az tepki ile sıyrılmaya çalışmışlardır.  Birçok öğrenci mağdur durumda bırakılmıştır.

 

Adam gibi sınav hazırlamaktan aciz bir kurumun, insanlarının hayatlarını belirleyecek kararları ne zaman acıklayacagını - uygulayacagını bilmeyen bir kurumun bu derece onemli konumlarda oldugu bir ülkede ne denli bir gelecek beklenebilir ? Mustafa Kemal Atatürkün düşlediği muassır medeniyetlerin seviyesine bu ciddiyetsiz kurumlar ile ulaşmak nasıl mümkün olabilir ? Öğrencilere vermediği eğitimden sınava tabi tutan bir sistem ne kadar mantıklıdır ?   

 

Şu anda birçok insan mağdur durumda. Ve birçok kişi sadece YGS sınavına hazırlandı, ve hangi mantığa dayanarak sadece YGS ye hazırlandığını bildiğiniz insanlara sınava 56 gün gibi bir süre kala "LYS den alım yapılacak" denilebiliyor ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Diyecegim şu ki şimdi de meslek liseli  ögrenciler üzerine oynamaya başlayan yetkililer bir senelik emegimizi hiçe saymış durumdalar
yüksekögretim kurlundan yapılan açıklama ile mesleki ve teknık ortaegıtım kurumlarının ygs puanı ile alınan bölümlere dün itibari ile girişler sonlanmış bulunmakta.

http://www.yok.gov.tr/content/view/1027

 Sizden istegim mi nedir,lütfen bunu dillendirin!!!
Hiç bir ögrencinin haberi yok,bütün meslek liseliler senenın başından itibaren kendını ygs ye hazırlamış durumda ve lys ile ilişigi yokken
bir acıklama ile bütün hazırlıklarım koskoca bir senem avuçlarımın içinden gitmiş durumda...
Böyle bir durum varken neden bize daha önceden açıklama yapılmadı,ona göre neden lys ye çalışmadık ...
Aslında  şifre olmasını arıyorum,bu bize şifreden daha agır geldi,size bu maili atarken bile hala ellerim titremekte,derdimizi dillendirirseniz sevinirim,en azından puanlar açıklmadan arkadaşlar ögrensin,daha kötü vakalar başımıza gelmesin !!! 
 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)