adscode

YGSzedeler: Koyun değiliz!

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen, ''Şifreli Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) Kabul Etmiyoruz İstanbul Grubu'', YGS'de uygulandığı ileri sürülen şifreleme yöntemini ''koyunlarla'' protesto…

YGSzedeler: Koyun değiliz!
Özel Eğitim

 

İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplanan gençler, attıkları sloganlarla sınavın iptal edilmesini istedi.

     Üzerinde ÖSYM Başkanı Ali Demir'in bulunduğu dart tablosuna ok atan gençler, getirdikleri üç koyunu da alanda gezdirdirerek, ''Koyun gibi olmayacağız'' diye bağırdı.

     Yaklaşık bir saat oturma eylemi yapan gençler, buradan Taksim Meydanı'na yürüdü.

     Meydanda grup adına açıklama yapan lise öğrencisi Şafak Erdem, YGS'de şifreleme yöntemi uygulandığı iddiaları ortaya çıktıktan sonra yapılan açıklamalardan öğrencilerin tatmin olmadığını söyledi.

     Erdem, gençliğin sokaklara döküldüğünü, sesini yükselttiğini ve tek yumruk olduğunu belirterek, ''Sizin karanlığınızı yıkacağız. Elimiz ensenizde, peşinizi bırakmayacağız'' dedi.

     Eyleme katılan Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş de gençlerin yanında olduğunu, protesto gösterisini desteklediğini belirtti.

     Eylemde, protestoya destek verdiği ifade edilen Müjdat Gezen, Metin Uca ve Ferhan Şensoy'un gönderdiği mesajlar da okundu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)