adscode
adscode

MHP’li Vural’dan 5. parti açılımı

MHP Grup Başkan- vekili Oktay Vural, 1 Kasım seçimi öncesi en zor sınavını, gençlerin karşısında verdi.

MHP’li Vural’dan 5. parti açılımı
Milliyet Diyalog
Genç Bakış’ta İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin sorularını cevaplayan Vural, MHP’nin kırmızı çizgilerinden terörle mücadeleye kadar Türkiye’nin sorunlarını değerlendirdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun MHP’nin değil, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğunu ama TBMM Başkanlığı seçiminde kendisine oy vermeyerek çelişki yaşadıklarına vurgu yaptı.

Ak Parti’nin ise kendilerine hiçbir zaman koalisyon teklifi yapmadığını söyledi.

İşte programdan önemli satır başları:

5. parti hangisi?

-7 Haziran’dan sonra vatandaşlarımızın verdiği mesaj doğrultusunda AKP’nin geçmişle bir hesaplaşması ve yanlışlardan dönmesi için 4 ilkeyi önlerine koyduk. Kapalı kapılar arkasında reddedenler vatandaşın karşısına çıktığı zaman bu 4 ilkeye neden hayır dediklerini bir türlü açıklayamıyorlar. Bu durumda 1 Kasım’dan sonra Ak Parti içinde bölünme olacaktır. İşte Meclis’teki 5. parti o olacaktır!

-MHP güçlenince müzakereciler şimdi terörle mücadeleci oldu. CHP gibi bir partinin HDP gibi bir partiyle blok oluşturmasını yadırgıyor ve yanlış buluyoruz. Herkesin bayrağına sahip çıkması gerekir. 4 ilke sadece MHP’nin düşüncesi ya da ilkesi midir? Dolmabahçe mutabakatı ile özerk Kürdistan kurulsaydı çok mu memnun olurduk?

Tuğrul Türkeş?

-Baykal gibi, bizden birileri de Saray’a gitti, geldi ve şu an bakan. Sarı zarfla bakanlık teklif etmek ahlaki değildir. Tuğrul Türkeş, Alparslan Türkeş’in partisini değil, Tayyip Erdoğan’ın partisini tercih etti. Babamın partisi demişti. Demek ki kendi partisi değilmiş.

-MHP’nin 4 ilkesine onay veren bir koalisyona evet der. 10 talebe evet diyenler MHP’nin 4 talebine hayır dedi. CHP’nin PKK ve HDP sevdası daha ağır basıyor.

Cumhurbaşkanı?

-Tek adam yönetimini kaldıracağız. Ahmet Davutoğlu vesayet altında olduğu için Başbakanlığını kullanamıyor. Bakanlar Kurulu’nun ne zaman toplanacağını Saray’ın milletvekili adayından öğrendi. Sayın Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’ten sonra hepimizin cumhurbaşkanı olmasını isterdik. Biz Cumhurbaşkanı’nın siyaset yapmasını doğru bulmuyoruz. Anayasa’da verilen görevlerini yapacak.

Terör?

-Terörle müzakere etmeyeceksiniz. Lojistik desteklerini çekeceksiniz. Almanya’ya, Amerika’ya sordunuz mu? Silah ve lojistik destekleri var. Irak’ın kuzeyinde güvenli bölgeleri ortadan kaldırmamamız gerekiyor. Rusya’da PYD büro açma durumuna geldi.

-12 yıl boyunca beraber oldukları adamlara bunlar darbecidir dediler. Neredeyse Emniyet ve Jandarma’yı suçlayacaklar. Hep suçlu başkası. Kardeşim Esad, oldu Deccal Esad.

Hukuk?

-Bir birey olarak kimse kendini güvende hissetmiyor. Makul şüpheli haline dönüşebiliriz. Bu makullüğün sınırı nedir? Türkiye’de hukuk güvencesi yok. Hâkimlerin ve savcıların başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

-Milleti etnik kimliğine göre ayrıştırmak yanlıştır. Aynı inanca, aynı dine, aynı düşüncelere sahibiz. Diyarbakır, geçmişte milli kimliğin yaşandığı bir yerdi. Şimdi çok farklı.

-Cumhuriyet’i hazmedemeyenler Cumhuriyet öncesi projelerini gerçekleştirmek istiyorlar.

Meral Akşener?

-Meral Akşener‘in aday olması düşünülmedi. Bu partimizin verdiği bir karardı. Biz bir hareketiz, biz bir davayız. Başka şeyler ön plana gelirse davaya zarar verir. Kadın milletvekilli adaylarına, 1. ve 2. sıradan yerler verdik. Biz olaya kadın ve erkek cinsiyeti açısından bakmıyoruz.

-Açlık sınırı 1328 lira. Genç işsizlik yüzde 25’lere çıkmış. İstihdam ve eğitim ilişkisini bir arada tutmak lazım. Zorunlu sağlık sigortası var. İş yok, adam prim ödemek zorunda. Orta gelir tuzağına girmişiz, 7 yıldan beri çıkamıyoruz. 2007 yılından beri yerimizde sayar hale geldik. İşsizlik kronik bir hale geldi. Tasarruf edemiyoruz. Vatandaşlarımızın 650 milyar dolar tasarrufu eridi. Servetlerini cebinde taşıyan insanlar var.

Marmaray?

Marmaray projesini yapan benim. Hızlı tren ihalesini yapan biziz. Ak Parti hangi büyük projeyi yapmış. Sanki onlardan önce treni, uçağı bilmiyorduk. Ak Parti’nin yaptıkları da var, teşekkür ediyoruz. Banka düzenlemeleriyle ilgili yaptıkları doğrudur. Bölünmüş yollara hayır demedik. Bütçe dışı fonları tekrar getirmemeleri doğrudur.

Altın varaklı taht

-Topkapı Sarayı bildiğiniz gibi mütevazıdır, yükseliş dönemimizin sarayı, Yıldız Sarayı da çöküş dönemimizin sarayı. Dolayısıyla, çöküş dönemindeki sarayın altın varaklı tahtı, geçim sıkıntısı çeken vatandaşın durumunu ne kadar yansıtıyor? Bu kadar ihtişama ne gerek var?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)