adscode

Microsoft’tan Beypazarlı Kadınlara Eğitim Desteği

Microsoft Türkiye, toplumsal sorumluluk çalşımaları çerçevesinde Beypazarlı kadınların girişimci yanlarını ortaya çıkarma hedefiyle ‘temel bilgisayar okur-yazarlığı’ eğitimlerini destekliyor...

Microsoft’tan Beypazarlı Kadınlara  Eğitim Desteği
Özel Eğitim

Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD), Beypazarı Belediyesi, Beypazarı Ticaret Odası, Beypazarı Halk Eğitim Merkezi ve Microsoft’un da işbirliğiyle gerçekleştirilecek eğitimler 23 Mayıs’ta başlıyor.

 

Beypazarlı kadınların girişimci yönlerini destekleme amacıyla gerçekleştirilecek ‘temel bilgisayar okur-yazarlığı’ eğitimleri başlıyor. Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli geliştirerek girişimci ekonomisi yaratma konusunda sosyal sorumluluk çalışmalarını yürüten Microsoft Türkiye, Beypazarlı kadınların bir adım önde olabilmeleri ve pazarlarını genişletebilmeleri için bilgisayar eğitimleri sağlıyor. Bu eğitim ile Beypazarlı kadınlar temek bilgisayar okur-yazarlığı edinecek ve önümüzdeki günlerde web sitesi tasarımı ile e-ticaret öğrenmek isteyenlere de yine eğitim kursları açılacak.

 

Günde 3 saat olarak tasarlanan Bilgisayar okur- yazarlığı eğitimi 23 – 27 Mayıs tarihleri arasında Beypazarı Halk Eğitim Merkezi’de verilecek.

 

Beypazarlı kadınlara bu imkanı sağlamaktan çok mutlu olduğunu ifade eden ANGİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Meryem İnci,  ‘Beypazarlı kadınlar, Ankara içerisinde çok önemli bir konuma sahip. Sizler birer rol modelsiniz. Bizler buraya sizin gibi üretici iş kadınlarını internetle tanıştırmak ve bu nedenle de pazarlarınızı genişletmek amacıyla buraya geldik’ şeklinde görüşlerini açıkladı. Şu anda bilgisayarın günlük hayatın hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten İnci, ‘Artık her şey internet üzerinden yapılıyor, faturalarımızı bile elektronik ortamda ödüyoruz’ dedi.

 

Beypazarı Ticaret Odası (BTO) Başkanı Necdet Çalışkan bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirterek, ‘İlçemiz kadınlarının güçlerine güç katacağını inanıyorum’ dedi.

 

Microsoft Türkiye olarak kurumsal sosyal sorumluluk vizyonu çerçevesinde bu eğitimlere destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erdem Erkul, “Siz, Beypazarlı kadınlar bir hayali gerçekleştirdiniz. Bizler de sizler için ne yapabiliriz dedik ve projeyi gündeme getirdik.“ dedi. Erkul sözlerine şöyle devam ett:

 

“Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi kapsamında eğitim içeriğimizi Internet Güvenliği ve Web Tasarımı konuları ile zenginleştirerek ücretsiz bilgisayar eğitimleri vermeye devam edeceğiz.” dedi.  

 

Program eğitimcisi İlkcan Güriz Pak ise amaçlarının 1 yıl içinde ülke genelinde 3000 kadını bilgisayar okur-yazarı yapmak olduğunu belirterek, “Bu eğitimi alan kadınlarımızın içinden gelir getirici bir işle iştigal eden ve kendi ürettiği ürün veya hizmeti internet ortamında daha geniş bir pazara sunmak isteyenlere yönelik olarak web sitesi tasarımı ve e-ticaret konularında eğitimler de vereceğiz.” dedi.

 

Tüm Beypazarlı kadınların başvurabileceği kurslar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Eğitimin sonunda kursiyerlere ‘katılım sertifikası’ verilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)