adscode
adscode

Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü sahibini buldu

Review of Economic Design Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü sahibini buldu.

Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü sahibini buldu
Üniversite

İstanbul Bilgi Üniversitesi Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Review of Economic Design ve Society for Economic Design işbirliği ile 2021 yılında hayatını kaybeden İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Yüksek Lisans Programı mezunu Nedim Okan’ın anısına oluşturulan Review of Economic Design Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü bu yıl Harbin Teknoloji Enstitüsü’nden Zhuoqiong Chen ve Tokyo Üniversitesi’nden Hiroto Sato’ya verildi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Review of Economic Design ve Society for Economic Design işbirliği ile 2021 yılında hayatını kaybeden İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Yüksek Lisans Programı mezunu Nedim Okan’ın anısına oluşturulan Review of Economic Design Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü sahibini buldu.

Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü, iktisadi tasarım alanında dünyanın en prestijli akademik dergilerinden olan Review of Economic Design’da doktora öğrencileri ya da doktora derecesini alalı 5 yılı geçmemiş genç araştırmacılar tarafından yayınlanmış makaleleri değerlendirmeye alıyor. Makalelerin değerlendirilmesi BİLGİ Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Review of Economic Design ile Society for Economic Design’ı temsil eden üç kişilik bir jüri heyeti tarafından gerçekleştiriliyor.

İki yılda bir verilecek olan ödülün ilkini, Harbin Teknoloji Enstitüsü’nden Zhuoqiong Chen ve Tokyo Üniversitesi’nden Hiroto Sato paylaştı. Ödül töreni, İspanya’da Girona Üniversitesi’nde düzenlenen 13. Economic Design Konferansı’nda, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Remzi Sanver ve Murat Sertel İleri İktisadi İncelemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve bu yıl ödülün jüri başkanı olan Prof. Dr. Ayça Ebru Giritligil’in katılımlarıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Ayça Ebru Giritligil, “Prof. Dr. Murat Sertel, uluslararası ölçekte önemli bir bilim insanı olmasının yanı sıra hem genç bilim insanlarının yetiştirilmesi ve desteklenmesi hem de Türkiye'nin dünya bilim atlasında yer alması için eşsiz girişimlerde bulunmuş hocamızdı. Society for Economic Design ve Review of Economic Design söz konusu girişimler arasındadır. Onun öğrencileri olarak Murat Sertel İleri İktisadi Araştırmalar Merkezi'ni aynı misyonla 2010 yılında BİLGİ'de kurduk. Merkez ile BİLGİ Ekonomi Yüksek Lisans ve Doktora Programları'nın ortaklığında yetişen pek çok genç bilim insanı ve öğrenciden biri olan Nedim Okan'ın anısına BİLGİ'nin büyük desteği ile Society for Economic Design ve Review of Economic Design'ın işbirliğini buluşturarak oluşturduğumuz Nedim Okan Genç Araştırmacı Ödülü işte bu önemli misyonun ürünüdür. Bu ödülün kurumsallaşması adına verdikleri destek için BİLGİ'ye, Society for Economics Design ve Review of Economic Design'a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)