adscode

Öğretmenevlerinde Aidatlar Kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenevlerinden yararlanmak isteyen öğretmenlerden zorunlu olarak alınan “aidat” uygulamasına son verdİ.

Öğretmenevlerinde Aidatlar Kaldırıldı
Özel Eğitim

Buna göre, öğretmenler haricindeki eğitim çalışanları öğretmenevlerinden indirimli olarak faydalanabilecek. 2010’da 60 TL, 2011’de 25 TLaidat ödeyen öğretmenler, artık hiçbir ödemede bulunmayacak. Bakan Ömer Dinçer, “Üye aidatı uygulaması kaldırılarak, tüm eğitim çalışanları ve yakınları, diğer kamu kurum-kuruluşları personeli ve bunların dışındakiler için olmak üzere üç ayrıtarife uygulanacak” dedi.
Dinçer, konuyu 81 il valiliğine bir genelge ile duyurdu. Genelgeye göre artık öğretmenevlerine üye olmak isteyen öğretmenler her yıl aidat ödemeyecek. Daha önce öğretmenlere uygulanan indirimli tarifeden yararlanamayan diğer eğitim çalışanları da bu düzenlemeyle öğretmenevlerinden indirimli olarak faydalanabilecek. 2010 yılı için öğretmenlerden alınan yıllık 60 liralık aidat, Eğitim Bir Sen’in girişimiyle 2011 yılında 25 TL’ye düşürülmüştü. Yapılan son düzenlemeyle artık hiçbir eğitim çalışanından öğretmenevi aidatı alınmayacak.

milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)