adscode
adscode

Öğretmenlere 24 Kasım'da Verilecek En Anlamlı Hediye Ne Olmalı?

24 Kasım'da onları mutlu edecek en anlamlı hediye ne olurdu? Öğretmenlerimiz 24 Kasım beklentilerini yazıyor;

Öğretmenlere 24 Kasım'da Verilecek En Anlamlı Hediye Ne Olmalı?
Eğitim

''Öğretmenler gününde istediğim en anlamlı hediye, mesleğimin kaybolan itibarının geri verilmesi, her sabah uyandığımda doğuda çalışan bir meslektaşımın terör örgütünce kaçırılmaması, bundan sonra öğretmenlere şiddet gösteren veli ve öğrencilerin haberlerini okumamak, ve her 24 Kasımda olduğu gibi yalan dolan öğretmenlere müjde haberlerini artık duymamak.

Gerçek bir müjde verin bana o sabah; Sen öğretmensin, bu ülkenin geleceğinin mimarısın, saygımız sonsuz olacak, bu ülke de öğretmenler de artık mutlu ve mesut olacak....

İşte o zaman vermiş olursunuz en güzel öğretmenler günü hediyesini''

Bir çocuk için en büyük mucize, küçükken iyi bir öğretmene denk gelmesidir !

Bir sıkıntı yaşadığınızda o işi yapmayıp vazgeçmek sadece basit bir eylemdir, tüm sıkıntılara rağmen "ben bunu başaracağım" diyerek bir adım öne gitmek ise geleceğiniz adına "devrim" gibi bir şeydir.
İşte bu nedenle başarılabilecekken, sırf bu kolay vazgeçişlerden dolayı yüzlerce icat, savaş ve yarış hiç başlamadan bitmiştir...
İnsan oğlu sıkıntılı bir durum gördüğünde hemen en kolay olanı seçer, bir defa denediği bir şeyin başarılamayacağını düşünür, oysa bir çok icat defalarca denendikten sonra bulunmuş, bir çok rekortmen ilk denemelerinde çok başarısız olmuştur. Potansiyellerinin farkında olmayan o kadar çok birey kendisini yeteneksiz görüp, aslında çokta iyi yapabilecekleri şeyleri belki de hiç denemeden vazgeçmişlerdir.
Biz öğretmenlerin yapması gereken öncelikle öğrencilerimizi iyi tanıyıp onlara başarabilecekleri şeyleri ortaya çıkarmaktır. Bir tesadüf eseri yeteneklerini farketmelerini beklememeli onların ilgi alanları ile ilgili çeşitli deneylerden ve küçük testlerden geçirmeliyiz. Topluma kazandıracağımız o kadar çok pırlanta var ki, belki de çok yakınımızda bir sanatçı, bir rekortmen ya da çok iyi bir şair olacak çocuklar var. Önemli olan her çocuğun çok değerli olduğunu hissetmesi ve mantıklı bir şekilde yönlendirilmesi. Bunu yapabilecekler ise öncelikle aileler ve sonrasında da öğretmenleri.
Bir çocuk için en büyük mucize, küçükken onu hayata hazırlayabilecek iyi bir öğretmene denk gelmesidir....
Z.D


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)