adscode

Öğretmenlere Eylül’de Bir Mesleki Eğitim Daha

Yurt genelinde eğitimden geçecek olan öğretmenler proje kapsamında, çeşitli konularda sunumlarda da bulunacak.

Öğretmenlere Eylül’de Bir Mesleki Eğitim Daha
Özel Eğitim
MEB, temel eğitim kademesindeki ilkokul ve okulöncesi öğretmenlerini, 3-7 Eylül arasında eğitime alacak. Öğretmenlere uzaktan eğitim yöntemiyle ağırlıklı olarak 4+4+4 ve Fatih Projesi anlatılacak.
Milli Eğitim, temel eğitim kademesindeki ilkokul ve okulöncesi öğretmenleri, okullar açılmadan önce yeniden mesleki gelişim eğitimine alacak. 3-7 Eylül arasında, uzaktan eğitim yöntemiyle ağırlıklı olarak 4+4+4 kanunu ve Fatih Projesi anlatılacak.
Yurt genelinde verilecek uzaktan eğitim, okul merkezli olarak yapılacak. Öğretmenler, bu eğitimi okullarında alacak. İnternet üzerinden canlı olarak uygulanacak eğitimlerin il ve ilçe merkezleri ile beldelerde bulunan temel eğitim okullarında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Eğitimlerden il milli eğitim müdürleri sorumlu olacak. Bu kapsamda bakanlık internet bağlantısı, projeksiyon ve uygun sınıf ortamı olan merkezleri tespit edecek. Belirlenen okullarda uzaktan eğitim sistemi test edilecek. 
İnternette izleme şansıYasal olarak geçerli özürleri nedeniyle eğitime katılamayanlarla köy okullarında görevli sınıf öğretmenleri aynı eğitimleri, her gün bitiş saatini takiben internetten izleyebilecek. Bu kapsamda bakanlığın yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgilerin yanı sıra eğitimde iletişimin önemi anlatılacak. Kişisel ve mesleki gelişimin öneminin de anlatılacağı derslerde öğretmenler, 12 yıl kanunu ile Fatih Projesi’nin içeriğine, eğitimde aile, çocuk ve öğretmen faktörlerinin önemine ilişkin sunumlar yapacak.
Öğretmenler ayrıca beden dilini kullanımı ile bunun önemi, öğrenciyi tanıma teknikleri, özel eğitim ve kaynaştırma yöntemleri, sınıf rehberliği, meslek etiği, öğrenme stratejileri gibi konularda da bilgi sahibi olacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)