adscode

Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzuna Yüksek Lisans Tepkisi

27 Temmuz 2012 günü yayınlanan Öğretmenlerin Özür durumuna bağlı yer değiştirme klavuzuna yüksek lisans ve doktora öğrencileri tepki gösteriyor. Öğrenciler öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora haklarının…

Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzuna Yüksek Lisans Tepkisi
Haberler
"Merhabalar. 27 Temmuz 2012 günü Öğretmenlerin Özür durumuna bağlı yer değiştirme klavuzu yayımlandı. Bu yayımlanan klavuz, mevcut bulunan yönetmeliğe ve dahi anayasaya aykırıdır. Öğretmenlerin kendini geliştirmesi ve yetersizliğinden dem vuran Sayın Dinçer in bizzat kendi iradesiyle  öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapmasını engellemesi bir trajedidir. Bulunduğumuz ilde lisansüstü yapmamızı salık vermiştir lakin çoğu öğretmen arkadaşımın olduğu gibi benim de bölümüm çalışmış olduğum il sınırındaki üniversitede bulunmamaktadır.  
Ben bir yıldır Anadolu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ABD Tezli Yüksek Lisans öğrencisiyim. Ales ve Kpds gibi zorlu sınavları verdim ve kendi alanımdaki bu bölümde okumaya hak kazandım. Bir senedir okula devam edemediğim için derslerimden kaldım. Diğer gelişmiş ve eğitimi iyi ülkelerde ( Finlandiya) öğretmenlerin öğretmenliğe kabul edilebilmeleri için tezli yüksek lisansı bitirme şartı aranıyor. Bu ülkelerde öğretmenlerin çok büyük bölümününün yüksek lisans ve doktora yapmış olduğunu görüyoruz. Ülkemde ise anayasanın EĞİTİM HAKKI ENGELLENEMEZ maddesine ve hali hazırda bulunan yönetmeliğe rağmen çıkan bu son klavuzla öğrenim özrü dolayısıyla da yüksek lisans hakkım elimden alınmıştır. 
Öğrenim özrünü suistimal eden özel üniversiteler ve öğretmenler olmuştur geçen senelerde. Özel üniversiteler Ales puanına bakmaksızın sadece parayla! yüzlerce öğretmeni tezsiz yüksek lisansa kayıt etmiş, illerde il emriyle yığılan bu öğretmenleri ne yapacaklarına bilemeyen İl Milli Eğitim Müdürleri MEB'e şikayette bulunmuşlardır.  MEB'in çözümü ise öğrenim özrünü tamamen kaldırmak olmuştur. Pireyi bulmak için yorgan yakmaktır MEB'in yaptığı, asla bir çözüm olarak değerlendirilemez. Suistimal edenle etmeyeni ayırt etme kabilinde olduklarını düşünüyorum. Atandıktan sonra öğretmenlerin derse devam edip etmemelerine, diploma şartı aramalarına vs bakarak sorunu çözeceklerine inanıyorum. Yapılan bu haksızlığın bir an önce giderilmesini ve bir vatandaş olarak anayasal hakkımın verilmesini istiyorum.  
Kamuoyunun çok meşgul olduğunu biliyorum. Eğitim siteminin sil baştan değişmesi, öğretmenlerin ellerinden haklarının bir bir alınması vb gibi konular da kamuoyu tarafından bilinmeli ve bir bilinç yaratılmalıdır. Biz öğretmenler elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Yeni nesil bizim eserimiz olacak. Lütfen bize destek verin, sesimize ses olun.  
Yayımlanan, yönetmeliğe ve anayasaya aykırı klavuz:    
http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2012_07/27084535_2012zrdurumukilavuz26.07.pdf

Aslında klavuz sadece öğrenim özrüyle ilgili değil başka başka haksızlıklar da barındırmaktadır. Sistemin oturtulamaması, MEB'in aldığı yanlış kararlar, plansızlık vs gibi nedenlerin faturası öğretmenlere kesiliyor! Bu haksızlıkları dile getiren şu yazı okunabilir : http://www.aes.org.tr/portal/haberler/1789-oeretmenler-oerenmesin-evlenmesin İlginiz için şimdiden teşekkürler. 
Saygılarımla."

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)