adscode

Okan: Vakıf Üniversiteleri model oldu!

Türkiye Yüksek Öğretim Meclisi Başkanı Bekir Okan Vakıf Üniversitelerinin Türk yükseköğretimine dinamizm kazandırarak önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti...

Okan: Vakıf Üniversiteleri model oldu!
Özel Eğitim

 

Vakıf Üniversitelerinin diğer üniversiteler tarafından model alındığına dikkat çeken Okan, ‘  Gaziantep’deki devlet üniversiteleri uluslararası eğitim fuarlarına katılıyorsa,  devlet üniversitelerinde öğrenciye bakış açısı değişmişse burada önemli bir kazanım var’dedi.

 

Bekir Okan Vakıf üniversitelerininin sayısının artmasıyla yükseköğretimde rekabetin başladığına dikkat çekerek, ‘ Bu rekabet eğitimde kaliteyi getirecektir. Artık Türkiye’de birçok üniversite dünyadaki eğitim trendlerini takip ederek, kaliteyi artırma çabasında. Burada üniversitelerin kabuklarını kırarak dışarıya açılması çok önemli bir nokta. Dünyayla entegre olamayan üniversitelerin ayakta kalması çok zor’dedi.

 

Bekir Okan Türkiye Yüksek Öğretim Meclisi olarak üniversitelere yabancı öğrenci getirilmesi konusunda önemli adımların atılmaya başlandığına dikkat çekerek, ‘ Tüm üniversitelerimizde yabancı öğrenci kontenjanının yüzde 10’a çıkarılmasını hedefliyoruz. Sanayi Bakanlığının

Yurtdışı tanıtım desteği önemli bir adım.  Ancak bu projenin başarılı olabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün üniversitelerle ortak projeler gerçekleştirmesi gerekiyor’dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)