adscode

Okul Servisi Sürücülerine Eğitim

Emniyet yetkilileri, okulların açılmasına kısa süre kala, okul servisi sürücülerine uyulması gereken kurallar konusunda eğitim verecek.

Okul Servisi Sürücülerine Eğitim
Haberler




Emniyet Genel Müdürlüğü'nce ilk defa yapılacak uygulama kapsamında, okul servisi sürücülerine verilecek bir günlük eğitimde emniyet yetkilileri, ilgili meslek odalarıyla görüşerek okulların açılmasıyla servislere yönelik denetimlerini de artırmayı planlıyor. Hataları cezalandırmadan önce önlemeyi hedefleyen çalışma kapsamında okul servisi sürücüleri, dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgilendirilecek. Uzman personel tarafından verilecek eğitimde sürücüler yaptıkları hatalar konusunda uyarılacak, en çok gelen şikayetlerle ilgili bilgilendirilecek. Sürücülere öğrencileri indirmeleri ve bindirmeleri sırasında uymaları gereken kurallar ve güvenlikle ilgili eğitim uygulamalı olarak verilecek. Yurt genelinde verilecek eğitim tamamlanmasının ardından ilk defa uygulanmış olacak.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul taşıtlarına yönelik denetimler de artılacak. Denetimlerde okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarının önlenmesi ve öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin güvence altına alınması hedefleniyor.

Tüm şoförler emniyete çağırılacak

Davranış kurulları, temizlik, güvenli ve kurallara uygun sürüş teknikleri gösterilecek eğitimde şoförlere, 'Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği' ile belirlenen ve öğrenci taşımacılığı yapan araçlarda kanunen bulunması gereken yasal zorunluluklar ile öğrenci taşımacılığı yapan araç sürücülerinin yeterlilik belgeleri ve öğrenci taşımacılığı yaptıkları sırada dikkat etmeleri gereken yasal zorunluluklar hakkında bilgilendirilecek. Polis, tüm illerde, emniyete çağırdığı servis şoförlerine, en fazla yapılan hatalar konusunda seminer verecek ve bu hataların tekrarlanmamasını isteyecek. Eğitimde, çocuklara nasıl davranılacağı, çocukların güvenliğinin nasıl sağlanacağı, aile ile iletişim, sürüş teknikleri ve ilk yardım konularında da bilgi verecek.

Emniyet, özellikle okul öncesi öğrencilerin servislerinde zorunlu tutulan rehberler konusunda da dikkatli davranacak. Şoförlere rehber bulundurma zorunluluğu hatırlatılıp bulundurmayanlara ceza yazılacağı belirtilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)