adscode

'Okullar Hayat Olsun' Projesi Protokolü İmzalandı

Bakanı Avcı: "Çocuklarımızın daha cazip ve daha yaşanılır eğitim ortamlarına kavuşması, her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılabilmeleri hepimizin ortak çabalarıyla mümkün. Belediyelerimizin…

'Okullar Hayat Olsun' Projesi Protokolü İmzalandı
Özel Eğitim







"Eğitime Yüzde 100 Destek" ve "Okullarımız Hayat Olsun" projeleri kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

 

Bakan Avcı, Ankara Valiliğinde gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılına başlarken Ankara Büyükşehir Belediyesinin çocukların daha iyi şartlarda eğitim almasına sağlayacağı katkılar nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek, "Çocuklarımızın daha cazip ve daha yaşanılır eğitim ortamlarına kavuşması, her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılabilmeleri hepimizin ortak çabalarıyla mümkün. Belediyelerimizin eğitim alanlarına yaptıkları katkılar bu bakımdan çok önemli" dedi.

 

Birçok ilde uzun soluklu ve verimli işbirlikleri kurulduğunu belirten Bakan Avcı, Ankara'da en güçlü paydaşlarından birinin protokolden önce de Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve imzalanacak protokolle bunun pekişeceğini vurguladı.

 

Bakan Avcı, emeği geçen herkese teşekkür ederek protokolün çocuklara, başkente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bugün 70. protokolün imzalandığı protokol dışında, 2011'den beri süren projenin maliyeti toplam 177 milyon 511 bin 665 lirayı bulurken, 876 derslik, 3 arsa bağışı, 1 otobüs bağışı, 61 akıllı tahta, 3 okula güneş enerjisi sistemi kazanıldı.

 

Son 10 yılda ise Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi ile toplam 482 milyon 973 bin 923 lira tutarında, 2 bin 491 derslik karşılığı 281 protokol imzalandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)