adscode

Okulun İlk Günlerine Yönelik Ailelere Önemli Tavsiyeler

16 Eylül Pazartesi günü tüm ilk ve orta öğretim öğrencileri için ders zili çalacak. Özellikle anaokuluna gitmemiş, şimdiye kadar en fazla evde ailesi ve kardeşleri ile vakit geçirmeye alışkın öğrencilerin…

Okulun İlk Günlerine Yönelik Ailelere Önemli Tavsiyeler
Özel Eğitim







Pazartesi sabahı çalacak ders zili ile birlikte Türkiye’de 25 milyondan fazla öğrenci ve 880 bin öğretmen sınıfları dolduracak. Burada özellikle dikkat edilmesi gereken husus çocuğun okula adaptasyonu ve motivasyonunun sağlanması. Bu konuda ise ebeveynlere oldukça fazla iş düşüyor. Bu süreci rahatlıkla atlatabilmek ve çocuklara okulu sevdirebilmek konusunda alanının uzman isimlerinden ANAFEN Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Mehmet Erdem’in açıklamaları oldukça önemli ipuçları içeriyor.
Okul Alışverişinde Yanınızda Götürün
Öncelikle çocuğun başlayacağı okul, önceden gezilmeli hatta çocuğa da gezdirilmeli. Okula başlamadan önce yemek ve uyku saatleri düzene sokulmalı.  Çocuğun odasına çalışma masası, kitaplık benzeri motivasyon arttırıcı mobilyalar konulmalı. Hatta okul ile ilgili her türlü alışveriş çocukla birlikte yapılmalı ki onun kararlarının da dikkate alındığı gösterilerek okulla ilgili heyecanlanması sağlansın. Çocuğa okulun ne olduğu, orada ne kadar eğleneceği anlatılmalı. Konuyla alakalı korkularını ve kaygılarını anlatmasına fırsat verilerek, bu kaygılar giderilmeli. Ayrıca unutulmamalıdır ki; anne- babaların kaygıları çocuklara doğrudan yansır. Bu yüzden ebeveynlerin önce kendi kaygılarını ortadan kaldırması, konuyla alakalı gerekirse uzman isimlerden yardım alması gereklidir.
Sağlığıyla İlgili Özel Ayrıntıları Göz Ardı Etmeyin
Hem sonbahar başlangıcı olması hem de kendilerine çok dikkat etmeyen çocukların aynı ortamda uzun süre bulunması okullarda başta soğuk algınlıkları olmak üzere birçok hastalığın kolaylıkla yayılmasına ve sık sık tekrarlanmasına zemin hazırlar. Özellikle alerjik olup sık hastalanmaya yatkın olan çocuklar bu durumdan çok etkilenir ve konu derslerine dahi yansır. Bu noktada ebeveynler çocuklarının sağlık durumlarını sürekli gözlemlemeli ve koruma amaçlı önlemler almalıdır. Ayrıca alerjik rahatsızlıkların stresle doğru orantılı olduğu unutulmamalı ve çocuğun stresten uzak tutulması sağlanmalı. Bu aşamada öğretmen ya da okulun hiçbir şekilde korku ya da tehdit öğesi olarak kullanılmaması ve çocuğa okula gitme konusunda ödül teklif edilmemesi hatta okula gitmenin pazarlık konusu yapılmaması çok önemlidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)