adscode

Muş Milli Eğitim Müdürlüğünün Sınav Tarafsızlığına Soru Önergesi

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü için yapılan sınavlarda tarafsız davranılmadığına ilişkin soru önergesi.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğünün Sınav Tarafsızlığına Soru Önergesi
Özel Eğitim









TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 09.09.2013


Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği uyarınca boş bulunan okul müdürlükleri için yazılı sınav yapılmış, ardından yapılan sözlü mülakatlarla atanmayı hak eden öğretmenlerin listesi duyurulmuştur.
Yapılan bu sınav sonuçları büyük rahatsızlıklara neden olmuş bulunmaktadır.
Yazılı sınavdan yüksek puan alan öğretmenlere sözlü mülakatta düşük puan verilmiş olduğu, yazılı sınavda düşük puan almış olan öğretmenlere ise sözlü mülakatta yüksek puan verilmiş olduğu ciddi bir iddia olarak ortaya atılmış bulunmaktadır.
Yazılı sınavda yüksek puan alan EĞİTİM-SEN üyesi öğretmenler sözlü mülakatta da doğru ve doyurucu yanıtlarla yüksek puan almayı hak ettikleri halde kendilerine düşük puan verilerek haksızlığa uğradıklarını şikâyet konusu yapmışlardır.
Bu bağlamda;
1-Sözlü mülakat için oluşturulan komisyon üyelerinin tamamının örgütlü sendikaların birine (EĞİTİM-BİR-SEN) yakın kişilerden oluşması tarafsız değerlendirme imkânını ortadan kaldıran ve mülakat sonuçlarının objektifliğine gölge düşüren bir durum değil midir?
2-Sözlü mülakat sorularının açık zarf içinde sunulması doğru bir uygulama mıdır? Her ilde bu şekilde mi yapılmaktadır?
3-Sizce müdür adaylarının genel kültür düzeylerinin ve mevzuata ilişkin bilgi ve yeteneklerinin tek bir soruyla ölçülmesi mümkün müdür? Değilse, tek soruyla yapılan bu uygulamayla, sınavın sadece bir formaliteden ibaret olduğu ve biçimsel koşulun yerine getirilmesini teminen yasak savmak için yapıldığı yolundaki üzüntü verici kanaatlerin güçlendirilmiş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
4-Yazılı sınavda yüksek puan alan EĞİTİM-SEN üyesi öğretmenlerin tamamının sözlü mülakatta düşük puan almış olarak sınavı kaybetmelerini ve yazılı sınavda düşük not alan EĞİTİM-BİR-SEN üyelerinin tamamına sözlü mülakatta çok yüksek puanlar verilerek sınavı kazanmalarının sağlanmasını hayatın olağan akışı içinde açıklanabilir, makul bir tesadüf çerçevesine oturtmak sizce mümkün müdür?
5-Sınavı kazananların duyurulan listesinde ilk 20 sırada yer alanların tamamının İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkili birimlerinde görevli EĞİTİM-BİR-SEN üyeleri arasından seçilmelerinin yasal ve yönetsel haklı, geçerli bir dayanağı var mıdır?
6-Bu durumda bir kesimin haksızlığa maruz bırakılması suretiyle bir diğer kesimin kayırılmasının yarattığı huzursuzluğu gidermek ve adil bir işlem tesisine imkân tanımak için sınavların iptal edilmesini ve yenilenmesini düşünüyor musunuz?

                                                                                 Levent GÖK
                                                                               Ankara Milletvekili
                                                             İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)