adscode
adscode

Okurlardan YKS tavsiyeleri

Eğitim Ajansı okurları, hayalindeki üniversite için YKS'ye girecek adaylara tavsiyelerde bulundu. Kimi 'Sınav kötü geçerse bir yıl daha hazırlanmaktan korkmayın' derken kimi ise üniversiteyi zaman kaybı olarak gördü.

Okurlardan YKS tavsiyeleri
YKS
Güncelleme : 18-Jun-22 14:40

İşte o tavsiyeler:

- Hayatının en güzel yılları başladığına emin olabilirsin, hâlâ sınava hazırlanmak bile mükemmel.

- Kendini iyi hissettiğin, mutlu olacagin yerde ol. Okumak cehaleti almıyor, meslek sahibi olacaksan farkli yolların olduğunu keşfet.

- Aile,çevre baskısı,etiket,çok para,hava için kişiliğinize uymayan meslekleri seçmeyin.Önce kendinizi,yapamayacaklarınızı iyi tanıyın. Meslekler ne iş yapar özellikle zorlukları nedir, sen dayanabilir misin iyi araştırıp öğrenmek gerek. Yüksek puan, çok iyi doktor olacağın anlamına gelmez.

- İstemediğiniz bir bölümü yazmayın, bir sene daha hazırlanın. Unutmayın ömrünüzün sonunda kadar o işle meşgul olacaksınız. Ben sevdiğim işi yaptığım için çok mutluyum, bu çok çok önemli.

- İnşaat & Emlak & Galeri sektörüne yönelin bu alanlarda uzmanlaşın. Macera aramayın.

- Yaptığınız işi sevmeniz veya sevdiğiniz işi yapmanız ve kendinizi mutlu hissettiğiniz her alanda daha güzel bir hayatınız olacağı hep aklınızda olsun başarılar…

- Denemelerdeki puanına ulaşamadıysan bir sene daha hazırlan. Hâlâ pişmanlığını yaşarım. 1 sene asla kayıp değildir.

- Diyelim ki bu defa olmadı,lütfen üzülme... Ömür boyu yapacağın, mutlu olacağın, ekmeğini yiyeceğin bir iş için gerekirse mezuna kal. VE UNUTMA Kİ, SEN ÇOK KIYMETLİSİN.

- ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi kendini ispatlamış bir üniversiteye giremiyorsan, zaten girme iş bulamazsın. Üniversite okumaya gerek yok. Bir işe gir, kendini kurtar.

- Okullar yerinde duruyor sırf bir yer kazandım diye önünüze gelen okula atlamayın. Sınav kötü geçerse bu yılı tecrübe edinin ve bir yıl daha hazırlanın.

- Çevrenizdeki yönlendirmelere kulaklarınızı kapatın. Yeteneğiniz ve ilginizin olduğu alana gidin.

- Akademik kariyer yapılacaksa üniversite tercih edilebilir! TAMAMEN ZAMAN KAYBI!!!!

- Parası için sevmediğin bölüme asla gitme, hangi bölümü seviyorsan ona git.

- İyi meslek kötü meslek diye bir şey yoktur.Hangi işi yaparsan yap asla ilkelerinden vazgeçme


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)