adscode

Ömer Dinçer'e Soru Önergesi

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'yla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e yanıtlaması için soru önergesi yayınladı.

Ömer Dinçer'e Soru Önergesi
Haberler
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 
Bulunduğu çeşitli platformlarda Türkiye’deki öğretmenlerin OECD ülkelerine göre kalitesinin düşük olduğundan yakınan Millî Eğitim Bakanı; kendi söylemlerine, “kimsenin eğitim öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağına” ilişkin Anayasamızın ilgili maddesine ve Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne aykırı bir şekilde özür durumu atamalarında “öğrenim durumu özrüne” yer vermemektedir.
Öğrenim özrüne bağlı yer değişikliği hakkının Ağustos 2012 Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nda da yer almaması ile öğretmenlerin kariyer yapmalarının önü kesilmekte ya da öğretmenlerin sadece görev yaptıkları ilde “bulunması halinde” yüksek lisans ve doktora yapmaları istenmektedir. 
Geçmişte özel üniversitelerin yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptırarak öğrenim durumu özrünü suistimal edenlere karşı etkili bir yöntem geliştiremeyen Bakanlığın, bu hakkı tamamen iptal ederek radikal bir yol seçmesi, gerçekten kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyen öğretmenlerin de cezalandırılmasına neden olmaktadır.
Konuya ilişkin olarak;
1. Aralık 2011 Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nda “öğrenim durumu özrüne yer verilmemesi nedeniyle mağdur olan ve hakkını hukuki zeminde aramak için dava açan öğretmen sayısı nedir? Bu davalardan kaçı, ne şekilde sonuçlanmıştır?
2. Şu anda görev yaptığı ilin dışında bir üniversitede alan içi bir bölümde yüksek lisans ya da doktora yapan ve öğrenim özrüne bağlı yer değiştirme hakkının tanınmaması nedeniyle mağdur olacak kaç öğretmen vardır? 
3. Sık sık öğretmenlerin niteliklerini eleştiren Millî Eğitim Bakanı’nın kendilerini geliştirmek, niteliklerini arttırmak için yüksek lisans veya doktora yapmak isteyenlerin önünü kesmesi çelişkili bir durum değil midir? 
4. Öğretmenlerin öğrenim durumu özrü nedeniyle yer değiştirme konusunun yeniden değerlendirilerek, bu hakka Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nda yer verilmesi konusunda planlanan, yürütülen bir çalışma var mıdır? "

Dr. Mehmet ŞEKER
Gaziantep Milletvekili
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)