adscode

‘ÖSYM'nin açıklaması tatminkar değil'

ARTVİN’ de bir avukat ve bir dershane yöneticisinin ortaya koyduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki şifreli cevap anahtarı iddiası ile ilgili olarak ÖSYM’nin, “Bu soru kitapcığı sınava giren hiç bir…

‘ÖSYM'nin açıklaması tatminkar değil'
Özel Eğitim

Dershane yöneticisi Fahri Akyüz, "ÖSYM ‘nin açıklaması bence tatminkar değil" dedi.

ÖSYM'nin konuyla ilgili açıklamasını eleştiren Fahri Akyüz, “Nasıl oldu da bu kural sadece basına verilen kitapcıkta orta açıktı? Bunun araştırılması gerekiyor. Basına verilen kitapcıkta cevap şıkı 5 adet olduğuna göre, bu kitapçığın kombinasyonları düşüldüğü zaman 100 bin civarında kitapcığın kombinasyonu da yapılabilir. Şıklarını değiştirdiğimiz zaman, sıralama sistemi ile benzer kitapcık türü ile 100 bine yakın kitapcık daha hazırlanabilir. Bu nedenle ÖSYM ‘nin açıklaması bence tatminkar değil. Bu konunun takip edilmesi gerekiyor. 25 yıllık dershanecilik hayatım var. Bu yıl bende çocuklarla bu atmosferi yaşayayım diye sınava girdim. ÖSYM başkanı değişik kitapçıklarda seçenekler farklı diyor. Sınavda benim kitapçığım basına verilen kitapcıktan farklı. Buradaki birinci soru benim sınavdaki kitapcığımda dördüncü soruydu. Yanıtı aynıydı. C seçeneğiydi” dedi.

KAMUOYUNUN RAHAT OLABİLMESİ İÇİN ÖNERİDE BULUNDU

Bu olayın ispatı ve kamuoyu vicdanının rahat olabilmesi için bir öneride bulunan Akyüz, “Diyelim ki bizim ortaya koyduğumuz bu şifreleme yanlış ve sadece kopya kitapçıkta var. O zaman belli sayıda öğrencinin kitapçığı çıkarılır, onlarda değerlendirilir. Bu şifreye uymuyorsa o zaman sorun yok. Onların bu şifrelemeye uyup uymadığını bir beyanatla geçiştirmek olmaz. Bundan kamuoyu ne kadar tatmin olur ki?” diye konuştu.

Şifreleme olayını birilerinin çözerek sınavda yüksek puan almış olabileceği yönündeki iddialar üzerine görüş belirten Fahri Akyüz, “Bu konuda bir iddiada bulunma şansım yok. Olabilir mi? Olabilirliği yüksek. KPPS’ de eğitim bilimleri sınavı niye iptal edildi? 'Sınavda sorular kopyalandı, cevap anahtarları verildi' dendi. Orada böyle bir şaibe olduğuna göre bunda da olmaması için hangi gerekçe öne sürülebilir ki?” dedi.

Milyonlarca gencin geleceğini çalmayave olup bitenleri seyretmeye  hiç ama hiç kimsenin hakkı yok...




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)